Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB-t kötelező fizetni?

TB-t kötelező fizetni?

Figyelt kérdés

Felmondtam július végén, nagyon sok megtakarított pénzem van és jelenleg most a vízumra szeretnék koncentrálni, amivel Angliába költözhetek. Lehet eltart 1 évet is akár. Ha eddig nem fizetem a TB-met, amit kifognak postázni, akkor milyen bajom lesz belőle? Ha nem fizetem, megszűnik a tbm, de ezt utólag ki kell fizetni vagy csak vége a tbmnek?

Nem fogok egészségügyi ellátást kapni, ha mégis magamra vetek, de most tegyük fel, nem fogok. Egy megfázás/influenzával nem szoktam orvoshoz járni, utoljára 15 évesen voltam az asztmám miatt. (22 vagyok)

2021. szept. 6. 20:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, pont ezért írtam, hogy magamra vetek, ha történik valami. Fizetni fogom, kötelező.

Sajnos van autóm is, saját kertes házam is a nevemen, így nem akarok trükközni. Belefér ez a pár ezer forint havonta. Köszi a választ.

2021. szept. 9. 22:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Asztmas vagy.. baratom ha te elkapod a covidot akkor sokkal valoszinubb a korhaz mint barki masnak. Az asztma pont ott okoz bajokat ahol a covid. (Persze siman lehet hogy voltal covidos es ha most leszel akkor se lesz komoly baj, azonban az asztmad komoly kockazat)

Ha igy elkapod akkor milliokat fizethetsz majd a korhazi ellatasert ami amugy ingyenes lenne..

Ez kvazi szerencsejatek. Te magad dontod el megeri e a kockazatot. Valoszinuleg meguszod, de mivan ha megse..

2021. szept. 10. 15:30
 13/14 A kérdező kommentje:
Asztmám 15 éves korom óta elmúlt, voltam koronás eddig egyszer. A november végén kaptam el, 2 napos ágybafekvésen kívül csak a 2 hét karantén volt a szomorúbb.
2021. szept. 10. 16:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Az asztma soha sem mulik el. Maximum tunetmentes periodusban vagy. Barmikor elojohet. Ha ez coviddal tarsul akkor annak akar komoly kovetkezmenyei lehetnek. Tényleg nem akartalak ijesztegetni, szerencsedre konnyen atveszelted az elsot. De megeri kockaztatni ha esetleg ujra elkapod? Azert hogy sporolj par ezer forintot? Ne mar.

Igy is ugy is behajtjak. Ha kell kulfoldre is utanad mennek ha nagyon akarnak. Az unión belül adatkozles van.

2021. szept. 10. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!