Felmondtam július végén, nagyon sok megtakarított pénzem van és jelenleg most a vízumra szeretnék koncentrálni, amivel Angliába költözhetek. Lehet eltart 1 évet is akár. Ha eddig nem fizetem a TB-met, amit kifognak postázni, akkor milyen bajom lesz belőle? Ha nem fizetem, megszűnik a tbm, de ezt utólag ki kell fizetni vagy csak vége a tbmnek?
Nem fogok egészségügyi ellátást kapni, ha mégis magamra vetek, de most tegyük fel, nem fogok. Egy megfázás/influenzával nem szoktam orvoshoz járni, utoljára 15 évesen voltam az asztmám miatt. (22 vagyok)
Behajtják utólag és bónuszként még az ellátás valós költségét is fizetheted,
Ebben az egy évben meg menj dolgozni, skkor nem kell fizetned
2021. szept. 6. 20:31
2/14 anonim válasza:
Kötelező, és természetesen utólag is behajtják.
2021. szept. 6. 20:45
3/14 anonim válasza:
Ha leteltik a 45 nap, automatikusan kiértesítenek, meg küldenek már pár darab csekket is előre, nem kell már intézni semmit vele, csak fizetni minden hónap 12-ig (utólag, majd a szemtemberit október 12-ig, etc..)
2021. szept. 6. 21:18
4/14 A kérdező kommentje:
Ha nem kapok semmilyen ellatast ebben az egy evben, akkor is beszeretnék hajtani? A teljes 1 evet vagy csak a fel ev utani tb lejarast?
2021. szept. 7. 00:27
5/14 anonim válasza:
Persze, hogy be. Ez az úgynevezett közteherviselés, nem opcionális, és független attól, hányszor veszed igénybe.
2021. szept. 7. 00:32
6/14 anonim válasza:
Mindent behajtanak
2021. szept. 7. 00:47
7/14 anonim válasza:
“ Ha nem kapok semmilyen ellatast ebben az egy evben”
De kapsz pl. fenntartott kórházat, ahová szükség esetén be tud vinni az a mentő, amit szintén tb-ből tartanak fent
2021. szept. 7. 06:24
8/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, akkor ezt fizetem.
2021. szept. 7. 10:13
9/14 anonim válasza:
"Ha nem kapok semmilyen ellatast ebben az egy evben..."
Ezt nem tudhatod. Elég ha csak rosszul lépsz és kimegy a lábad.
És akkor még arról nem is beszéltem, ha a fejedre esik egy tégla. :)
2021. szept. 8. 05:09
10/14 anonim válasza:
Ha nem tudod/akarod saját zsebre fizetni, ha jogosult vagy rá (nincs 700-800 ezernél több lóvé bankszámládon, nincs nagyobb értékű kocsi, bármilyen jármű a neveden, meg nincs olyan ingatlantulajdonod ahol nem bejelentetten élsz/életvitel szerűen nem ott êlsz), akkor a lakhelyed szerinti illetékes kormányablakba kêrhetsz egészségügyi szolgáltatásra jogosultságra hatósági bizonyítványt kérelembe, 1 évre megadják, hogy szociális rászorultság alapján ne neked kelljen fizetni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!