Miért kötelező TB-t fizetni?
Kérdésre válaszolva, azért mert A TÁRDSADALOMBIZTOSÍTÁS
KIADÁSAINAK FEDEZETE az
1997. ÉVI LXXX. TÖRVÉNY (TBJ.) van foglalva. :-)
3-as a munkaviszony megszűnését követően még 45 napig van biztosítotti jogviszonya -
Ööööö, nem. A biztosítási jogviszony a munkaviszonyával együtt megszűnik. Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsága marad fenn.
Tudod, kérdező, igazad is van, meg nem is.
Az egészségügy valóban már régóta kezd tönkremenni, nagyon sok jó orvos külföldre ment - szerencsére azért még itthon is vannak jó orvosok :-)
Amit leírtál jelenséget, annak az az oka, hogy a rendelőben egy délelőtt akár 40-50 beteget is el kell látnia az orvosnak, tehát egyszerűen MUSZÁJ pörgetnie a betegeket, ha mindenkit el akar látni - márpedig el kell látniuk. Egyre kevesebb az orvos (meg a nővér), egyre több a beteg.
Más: egészen addig én is "hőbörögtem", hogy miért kell TB-t, olyan sok adót fizetnem, amíg egyszer váratlanul kórházba nem kerültem és ott "élveztem" 2 hétig a vendégszeretetet :-) Nos, ez alatt a 2 hét alatt rádöbbentem, hogy azok a vizsgálatok (röntgen, CT, stb), amit végeztek, bizony nem 2 fillér ám!! Az alatt a 2 hét alatt kb. 1 éves adómat "szedtem vissza", azaz kb. annyit költöttek rám: gyógyszer, vizsgálatok, stb.
Szóval ezért. Sosem tudod, mikor lesz rá szükség (ne legyen, nekem sem volt hosszú-hosszú évekig.
De a lakást sem azért biztosítod, mert fel-felgyújtod a lakást, hanem azért, hogy ha EGYSZER valami nagy kár ér, legyen valamicske fedezet, még ha nem is mindig annyit adnak, amennyi a kár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!