Miért nem úgy csinálják meg a szocializmust hogy a tömegnek ne kelljen adóznia csak a gazdagoknak?
Szerintem ezért kéne úgy ahogy nagyjából le írtam! Szerintem nem olvastad el!
Összefoglalom azt a részt ami ide vonatkozik:4-6oldalakon vannak elszórtan!
„Egészségügyi ellátásra, Oktatásra, nyugdíjra, fejlesztésekre, támogatásokra, stb.”
Elsősorban ezekről beszélek! A gazdagságnak is van egy olyan foka ahol már nem az motivál hogy meg gazdagodj hiszen már az vagy azzal hogy utána ara törekszel hogy a közjót szolgáld a helyett hogy a világot akarod le uralni szerintem motiválhat ha nem akarsz egy olyan világban élni ahol gettók bűnözés meg csürhe van ahhoz hogy az ilyen szocializálatlan emberek emberiek legyenek és ne állatok szerintem el kell indulni egy ilyen úton! Viszont ha ezt a közép osztály meg az alsó osztályok adóiból akarják meg oldani úgy csak meg nehezítik a dolgukat az egyiket az önmegvalósításban a másikat a gettókból való ki törésből! Nem el tartani őket persze hanem egészség ügy oktatás és munkára nagyon is motiválná őket ha nem kéne adózniuk!”
„A parazita termelést ahogy nevezted az embereket de szerintem inkább parazita működés módját az embereknek éppen ezek a problémák idézik elő és tartják fent nincs meg számukra a megfelelő szocializáció amit ráadásul a saját pénzükből kéne meg vásárolniuk de hogyan lesz akkor házuk életük? Az állam meg így is úgy is ara törekszik hogy a mi adóinkból tartsa fent ezeket az intézményeket (legalábbis jó esetben nem ara törekszik hogy felfele számolja őket) szal szerintem van értelme milliárdosokra hárítani azoknak ugyan is futja rá! Mikor már nem a fennmaradásért gürizne a társadalom jelentős része mert stabil életkörülmények között volnának más volna adózniuk!”
„Szóval le hurrogás helyett meg félre válaszok átértelmezés meg figyelemterelés meg gúnyolódás helyett valami kifejtős elemzőbb magyarázóbb jellegű választ várok hogy mért nem volna még kipróbálásra sem érdemes? De most már ne keverjük a vagyon egyenlőre szét osztással! Hiszen ebben a stuktúrában ahol csak a nagyon gazdagok adóznak mondjuk 100milliótól alacsony adók 10%körül 500nál 20% 1milliárd 30 és így tovább mondjuk 70% nál többet senki nem adózna már 3,5 milliárdos vagyonnal rendelkezne ez kb azt jelentené hogy kb2miliárdos adó be vallása lenne tehát nettó több mint 1milliárdos vagyona maradna (persze ez most csak egy elméleti modell a gyakorlatban lehet igazítani rajta) te meg aki nem vagy gazdag nem adózol de a beosztásodnak megfelelő fizetést kapsz amik eleve eltérőek hiszen nem Skandináviába vagyunk! Így nem ugyan akkorák a keresetek! Sem a hétköznapi emberek sem a vállalkozók körében hiszen a kisebb vállalkozásokat még kisebb adók sújtják hogy növekedhessenek! És ezek ebben a szerkezetben magán kézben vannak ahogy Amerikában Európában és Skandináviában meg a többi helyen ahol demokrácia van!!”
„Szal valami hasonló mintát vázoltam fel ahogy el képzelem hogy szerintem a milliárdosaink miképp nem mennének tönkre ha hasonló dologgal próbálkoznánk nyilván nem pont ugyan úgy mert nincs is olyan állapotba a társadalmunk én úgy vélem sok terhet le kéne venniük az emberekről az elején amíg meg szedik magukat!”
„Ezt sem muszáj hirtelen át térni hasonló tendenciákra hanem talán fokozatosan. Ahogy növekedne a gazdagok adója és csökkenne a tömegé és növekedne a jó lét meg a képzettek ezzel arányosan lehetne lassan fokozni vissza az adókat hogy a tömeg is bele adjon valamennyit.
„Viszont ehhez egyfajta közösségi tudatra éberségre is szükség volna ami a skandinávoknál nagyon meg van! Mi Magyarok pontosan tudjuk milyen emberi minták alapján ítéljük meg ezeket a kérdéseket és az alapján teljesen érthetőek a reakciók! De nem volna jobb mondjuk ha nem volnának ennyire gyűlöletesek az emberek?”
Ez nem érintené a közép osztályt vagy max csak annyira mint eddig is de ahogy le írtam az alapján épp hogy kevesebbet adóznának! Pontosan azon okokból képzelem így amit te is említesz és többször említettem én is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!