Prostiként dolgoztam külföldön, abból megkeresett sok-sok pénzből szeretnék lakást venni itthon?
Itthon munkanélküli vagyok.
Ha a pénz eredetére rákérdeznek? Mit tudok mondani? Ilyenkor börtön jár nekem?
Ott ugye nem adóztam le, hiszen illegális munka volt.
#6, már mégis ki kérdezne rá? A NAVazt se nagyon tudja, hogy vagy e szerint.
Elég sokan vesznek lakást a külföldön keresett pénzükből.
Ők szintén nem fizetnek SZJA-t azután.
Hát mondd el hogy ribizli voltál.
Ha ott volt hozzá gyomrod, otthon legyen hozzá arcod
35: nem úgy van ám az!
Az EU-s adóhatóságok együttműködésben vannak, egy pillanat alatt ki tudják deríteni, hogy odakint adózott-e....
Vagyonosodasi letezik, de nem nagyon tortenik mar ilyen, mert a regebbi adocsalast atneveztek koltsegvetesi csalasra, es ezt porgetik helyette, ezzel viszont foglalkoznak, rendszeresen forog a mediaban is, hogy kiket-hanyat fogtak meg. A szepsege, hogy felmillio forint felett (ha uzletszeruleg, allandoan) kovetted el, akkor mar fixen bortonnel jutalmazzak.
Szoval az igaz, hogy azt nem nezik, hogy honnan van a penzed, azt viszont elegge, hogy adoztal-e utana. Ugyhogy a prostitucioval nincs gond jogilag (nem nezik, es amugyis legalis idehaza), csak le kell adozni utana.
Értem
Viszont azt is mondhatom, hogy külföldön kaptam XY -tól, ő adott nekem mindig egy kisebb összeget, és abból raktam össze, majd hazahoztam.
Illetve azt is mondhatom, hogy apukámtól van ajándék, akkor adómentes.
Ő nem magyar állampolgár és külföldön is él, ott ő bárkitől kaphatta..
Kb. 30 millió forintról beszélünk.
Szerintem ez nem a nagyhalak esete, amiket látunk a híradóban, hogy Mercikkel BMW-kel járnak és közben adócsalók.
Őket is ritkán teszik börtönbe, lásd Gáspár Győző esete
100M forint készpénzt foglaltak le nála "megspórolta"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!