Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Még idén vegyem meg az autót...

Még idén vegyem meg az autót vagy várhatok vele jövőig?

Figyelt kérdés

Kiszemeltem egy autót, amit szeretnék megvenni.

Első auto lenne, nem igazán vagyok jártas benne, hogy pontosan milyen költségekkel is járna.

Jelenleg is megtudnám venni, viszont mivel még külföldön vagyok, és csak jövőre megyek haza, nem sürgős az ügy.

És itt jön a dilemmám. Olvastam, és mondták is, hogy a kormány törvényjavaslatot nyújtott be 2025re inflációkövető kamat témával, ami nagyon érintené az autósokat.

Ha ezt elfogadják, akkor az autósoknak lényegesebben fog nőni az adózása, egy átírástól kezdve az üzemanyagig.

Érdemesebb lenne inkább idén megvenni a járművet és elintézni az autóval kapcsolatos iratokat vagy nem vészes ha majd csak jövőre intézem, amikor már otthon vagyok.

[link]

28/L

tegnap 23:11
A kérdező szavazást indított:
Vedd meg idén
Vedd meg jövő évben
6 szavazat
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat ha rossz kategóriába írtam a kérdést, de alapvetően anyagi szempontból érdekel a válasz.
tegnap 23:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Az autó átírása mindennel együtt kb 50-60.000Ft. Ha emelkedik is, max 10.000 körüli összegről beszélhetünk, egy autó árának töredéke. Az üzemanyag meg teljesen irreleváns, azt hiába veszel most, attól még jövőre is kell. Gépjárműadó ugyanez.
ma 01:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Mérget vehetsz rá hogy jövőre drágulások adóemelések lesznek akkor is ha most még nem is beszél róla a kormány.

Szóval olcsóbban megúszod ha minél hamarabb intézed az ügyet.

ma 01:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!