Nav online számlázó áll, nincs számlatömböm, akkor most ilyenkor szabad utólag számlázni?
Elmész a boltba és veszel egy számlatömböt. Regisztrálsz gyorsan egy online számlázóra. E két módszer egyikével már ki is tudod küszöbölni, hogy nem megy a navos fos. A kiállított számláidat pedig majd lejelented, amikor működik a rendszer. Azt nem teheted meg, hogy mondjuk hétfőn számlázol le egy olyan kp-s forgalmat, amit szombaton generálsz.
Tudom, hogy le leszek pontozva, de pont az ilyen esetekről téptem mindig a számat, amikor erősködtek a vállalkozók, hogy teljesen jó nekik a navos rendszer. No igen, csak egy piaci szoftver nem teszi/teheti meg, hogy 3 napig egyhuzamban leálljon.
ja de a piaci rendszer is a navra épül, ha az leáll a piaci is..
Sőt most hogy belépni sem tudok, piacit sem tudok regelni és a hétvége miatt zárvavannak a papírboltok is.
Rosszul gondolod. Ha a navos leáll a piaci nem áll le. Ugyanúgy tudsz számlázni, ugyanúgy tudod használni. Egyetlen egy dolog történik, mégpedig az, hogy a számlázóprogram nem továbbítja az adatokat a nav felé, mivel áll a rendszer. Amint helyreáll, automatikusan lejelentésre kerülnek a számlák.
És az sem igaz, hogy nem tudsz regisztrálni, mert tudsz regisztrálni, használni számlázni, max a navval nem lesz összekötve, így életbe lép az egyes pontban írt: majd lejelented ha működik a rendszer.
Meg amúgy nem tudom merrefelé laksz, de szombat délig azért általában nyitva szoktak lenni ilyenek, a városokban legalábbis biztosan.
Ez már mellékes egyébként, de én azt szoktam tanácsolni az ügyfeleimnek, hogy attól függetlenül, hogy online számláznak, azért egy tartaléktömbjük mindig legyen otthon, mivel bármikor jöhet nem várt esemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!