Ha kulfoldrol konyvet rendelek online, arra 5% az AFA?
Figyelt kérdés
Valaki tudna errol valami forrast mutatni? Az Amazonrol szeretnek konyveket rendelni (~80-100 USD ertekben), es eleg magas Import Fees Depositot kernek, viszont ugy tudom, hogy a konyvekre csak 5% lesz az AFA.
Az nagyon különleges ritkaság lehet, ha csak az amerikából rendelhető, az EUn belül sehol se kapható, vagy ha igen, akkor olcsóbb az USAból. De mindegy, te dolgod.
2021. jún. 18. 16:58
5/13 anonim válasza:
Áfát lehet jó eséllyel fizetned sem kell ha áfakörös vagy, mert a bevételi áfa összeged alacsonyabb az %-al, mint a költség áfáid összege 27%-al. A különbséget visszaigényeleted, vagy egyéb bevételben, vagy átvezetheted más adónemre, pl. járulékokra és amit adott hónapban fizetnél be ( mégjobb esetben több hónapig ) adóra, járulékra azt nem kell megfizetned így az is Nálad marad a zsebedben, csak nem konkrétan a termék eladása után rögtön, hanem lehet jövő év májusában.
Ha Eu-ból rendelsz akkor ott nincs beszerzéskor áfa, de az 5%-okat be kell fizetgetned majd mindig, számold ki melyikkel jössz ki jobban.
2021. jún. 19. 09:02
6/13 anonim válasza:
5. honnan veszed, hogy vállalkozóként rendeli eladásra és nem magának?? 5-6 könyvet nem rendel az ember eladni és nem is írta sehol, hogy eladásra veszi.
2021. jún. 19. 09:09
7/13 anonim válasza:
Szerintem kevés az a magánszemély, aki foglalkozik áfa kérdéssel 80-100 USd értékben, de lehet tévedek. :-)
2021. jún. 19. 09:15
8/13 anonim válasza:
Ha én rendelnék 100 dollár értékben valamit, akkor engem is érdekelne, hogy 8000Ft-ot fizetek-e még rá pluszban vagy 0-t esetleg egy ezrest.
Pedig magánszemély vagyok.
Mondjuk az is tény, hogy van egy rakás online bolt az EU-n/UK-n belül, ahonnan rendelve nincs ilyen gondom, úgyhogy nem foglalkoztat a téma, de ha valamilyen fura okból mégis az USAból akarnék rendelni, akkor érdekelne.
2021. jún. 19. 09:50
9/13 anonim válasza:
0 áfa Eu-n belül eleve csak közösségi adószámmal fog működni, így magánszemélyként erre kevés az esélye. Így ezt felesleges is forszírozni. Az meg már, hogy 22 % áfa különséggel rendeled-e meg lehet számít, de ugye 100 dolláros tétel esetében, itt 22 USD-ról beszélgetünk :-), ugyanakkor ha pl. Egy Amazon.de regionális Szczecini raktárából 5% lengyel áfát fog fizetni pl. de mégis drágábban veszi meg a terméket.
2021. jún. 19. 11:59
10/13 anonim válasza:
Nem 0 áfa, hanem "fizetek-e még rá pluszban vagy 0-t".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!