Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy is van ez pontosan a...

Hogy is van ez pontosan a jelenlegi tb tartozás esetén ?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Februárban megszűnt a munkaviszonyom és azóta nem volt állásom, de most sikerült újra munkát találnom szerencsére, ahol 11.04-én fogok kezdeni. Tb fizetési kötelezettségem 03.27-től van és mivel kevés pénzem volt, ezért nem fizetgettem havonta a tb-t. Nemrég küldött levelet a NAV, hogy fizessem be a tartozásomat és 4 kitöltetlen csekket is mellékelt. Nem egyértelmű számomra, hogy akkor most pontosan mekkora tartozást is kell majd befizetnem... Hálás lennék, ha valaki kiszámolná nekem :)

Egyébként így, hogy újra lesz bejelentett melóm, nem tűnik el a tb tartozásom ? Mindenképp ki kell nekem ezt így fizetnem külön és nem az új munkahelyem által befizetett elkövetkezendő havi tb járulékok kezdik el csökkenteni majd megszüntetni a tartozásom ? Csak azért kérdem ezt, mert régebben is volt hasonló szitu és nem piszkált a NAV, csak simán lett új melóm és onnantól újra fizetve volt a tb-m és nem volt semmiféle tartozásom, ment minden tovább simán. Igaz, akkor nem kaptam levelet sem róla, hogy tartozásom lenne, pedig ugyanúgy nem fizetgettem a tb-t havonta jó pár hónapig :))) Lehetséges, hogy akkoriban nem ellenőrizték ezt annyira szigorúan, nem tudom....

Ha mindenképp ki kell perkálnom ezt nekem külön, akkor bemegyek egy NAV irodába és kérvényezni fogom az automatikus részletfizetési lehetőséget 12 hónapra, hogy minél kisebb anyagi megterhelést jelentsen ez az egész nekem havi szinten, gondolom ez így rendben lehet.

Nagyjából körüljártam már a témát, csak erre a fenti dologra nem sikerült rákeresnem.

2020. okt. 23. 06:58
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:

Na megoldódott az ügy:

Elfogadta a NAV a kérelmemet és januártól kezdve kell fizetnem a 12 havi részletet. Köszi mindenkinek, aki foglalkozott az üggyel.

2020. nov. 18. 17:40
 42/44 anonim ***** válasza:

40/4

Ell lehet menni, ja a szocivezér is ezt hajtogatta, csak attól még a fizetésből ugyanúgy levonják az EHO-t, meg a munkáltatóktól beszedik, aztán ezért dolgoznak 55 évesek 150 ezerért a sok befizetésükből meg kapnak 30 ezres nyugdíjjat.

2020. nov. 19. 13:57
 43/44 anonim ***** válasza:
Aki 55 évesen 150e-ért gályázik az nem az egészségügyi hozzájárulás miatt járt így... De aki nem képes értelemmel felfogni az egészet annak úgyis hiába magyarázom.
2020. nov. 19. 20:32
 44/44 anonim ***** válasza:

"Elfogadta a NAV a kérelmemet és januártól kezdve kell fizetnem a 12 havi részletet. Köszi mindenkinek, aki foglalkozott az üggyel."

Miért ez a fura kettőség, hogy előírják, aztán nem írnak a kérelmedről?

A NAV-nál sok osztály létezik:

Adózó bejelentkezése a járulék fizetése alá az Adóalany-nyilvántartási Osztályon landol. Elbírálás/feldolgozás után kerül a járulék előírása a Folyószámlakezelési Osztályra. Ő értesít a kötelezettség előírásáról.

Ha kérelmet nyújtasz be részletfizetésre, akkor az a Fizetési Kedvezmények Osztályára kerül. 30 napja van elbírálni. Közben a többi más osztályok is dolgoznak és adott esetben értesítik akármilyen más ügyben az adózókat. Ha a fizetési kedvezmények osztálya végzett, akkor Ő is értesít Téged a hozzá tartozó ügyedről. Például arról, hogy elbírálta a kérelmed és kaptál részletfizetésre lehetőséget.

A különböző ügyek nem egy ügyintéző kezében vannak, az fizikai képtelenség lenne több millió adózó esetén, hogy egy adózónál kezelje a bevallását is, írja elő a kötelezettségeket, töröljön róla, ha kell végrehajtást folytasson vele kapcsolatban, valamint a kérelmeit is bírálja el. Ahhoz túl nagy tömegű iratot/adatot kellene feldolgoznia egy embernek, ami képtelenség.

Feladatmegosztás van, azt lehet "futószalagon" viszonylag gyorsan csinálni.

2020. nov. 21. 07:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!