Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerbiából behozott pálinkafőz...

T.agi74 kérdése:

Szerbiából behozott pálinkafőző után mennyi vámot kell fizetni?(100literes vagy 50 literes)

Figyelt kérdés

2020. júl. 19. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi a vámtarifaszáma?
2020. júl. 19. 13:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom,valszinű ,hogy semmit. Hozd be Horvátból, vagy Szlovénból. Én Daruváron vettem 1 használtat fillérekből .Hívd fel a megyei NAV ügyfélszolgálatát.
2020. júl. 20. 08:34
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm,újat szeretnék vásárolni!
2020. júl. 24. 06:28
 4/4 anonim ***** válasza:
78%

Újat? Akkor mi a francnak Szerbiából? Drágább onnan, mintha nálunk vennéd! 1000 euró körül van a 100L-es DES (mert feltételezem azt vennél), ami nálunk 260 ezer forint!

Egyébként ha az 50 vagy a 100L-es között is gondolkodsz, akkor én a helyedben a 100-ast venném, az nettó kb. 80L egyébként, azaz ennyit tölthetsz bele, alszeszt(!), cefrét szerintem még ennyit sem, inkább 70L-t ha használsz habzásgátlót is! Tapasztalatból mondom, hogy úgy kezdődik, hogy elég a kisebb is, aztán ha ez hobbivá válik, akkor egyre több cefre lesz minden évben. A legnagyobb probléma a gyári hobbi pálinkafőzőknél a hűtő, példának okáért a DES100-hoz olyan hűtő jár, ami gyak. átfolyós, vagy cserélgeted ebben a vizet 10 percenként, vagy inkább úgy döntesz, hogy lassú folyással rányitod a csapot. Rengeteg a hulladékvíz, az a legjobb, ha van kút avagy van egy nagy víztározód, ahová ez gyűlhet. Ugyanígy a kisebb főzőknél meg relatíve kicsi a hűtő, példának okáért a 30-60-as főzőknél szintén vagy lassan rányitod, vagy picit jobb a helyzet mint a 100-asnál, kb. 15-20 percenként cserélheted a vizet. Egy házi tákolmánnyal az esetek többségében nem főzhető jó minőségű pálinka, viszont aki azt úgy építi, hogy van hozzá egy 80-100L-es hűtő, na annál már nem kell olyan sűrűn vizet cserélni.

Főzés alapjai azért megvannak vagy nulláról indulsz?

2020. júl. 24. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!