Hova jelentheto be a foberlo, ha nem ad szamlat?
Segitseget kerek, a NAV-hoz eleg-e betelefonalni ezugyben, es bekuldeni a "szerzodest", amiben a penzosszeg szerepel?
(Mielott szidalmakat kapnek: mar elkoltoztem, de a foberlo lopkodta el a csomagjaimat amig ott laktam, es volt, hogy betort hozzam, szinten eltulajdonitott dolgokat. Ebbol mar nem tudok ugyet csinalni, nehezen bizonyithato es bonyodalmas, viszont szamlat sem adott soha, es a kettonk kozott alairt "szerzodest" megtartottam. Par honapja koltoztem el.)
" de szerinted hány albérlő szív például az orvosnál, mert a tulaj nem engedi bejelentkezni?"
Szerintem senkinek nem kellene emiatt szívni. Ha valahol nem jelentenek be pedig szeretnéd akkor keresned kellene olyan helyet, ahol bejelentenek. Ha talál bérlőt az, aki nem jelent be akkor jó eséllyel akkora igény mégsincs a bejelentésre.
Amúgy a bejelentéshez kell a tulaj aláírása, de az engedélye nem (azt értem ezalatt, hogy sokan aláhamisítják a tulaj aláírását és hipphopp be vannak jelentve).
Csak szólok, hogy tartózkodási helyként nem kell a tulajdonos semmiféle beleegyezése már nagyon régen a bejelentkezéshez... Beviszed a szerződésed az önkormányzati irodába és simán kapod a lakcímkártyát.
Persze könnyebb hülyeségeket fröcsögni mint utánanézni a jogaidnak.
Ez így van. Már csak azért sem kell a beleegyezése, mert jogszabály írja elő, hogy 3 napon belül köteles vagy bejelenteni a tartózkodási helyed...
Egy bérleti szerződés igazolja, hogy azon a címen tartózkodsz. Bemutatod a okmányirodában a szerződést és már kapod is a lakcímkártyát.
Sok valaszado egy kisse paranoias, nem tudom milyen alapon gondoljatok, hogy hazudozasra erzek kesztetest egy anonim oldalon, de aki a sajat szemelyes sertettseget vette elo, es nem ideillo valaszokat irt, mint (korabbi) foberlo, mentek a piros kezek! Meg ahhoz is meroben pofatlannak kell lenni, hogy azt feltetelezze valaki, hogy en lecsereltem a zarat!
Volt a valaszadok kozt olyan, aki emlitette az orvosi ellatast, hat ezt jol eltalaltad, mert sajnos volt ezzel is tapasztalat. Pontosabban, a hianyarol, mert az adott keruletben nem lattak el, mert a korabbi lakhelyem szerepelt a lakcimkartyan. Ezt jeleztem a foberlonek, de semmi aron nem engedett bejelentkezni.
A legvegen pedig odahivott egy baratjat, akit kinevezett "ugyvednek", kesobb neztem neten utana a nevenek es korabban adocsalad miatt voltak ugyei:) a foberlom se volt szent, azonkivul, hogy engem meglopott, felszamolas alatt van a cege, ami az en lakhelyemre volt bejelentve, mindez nyilvanos adat.
De egyesek itt hihetetlenul elvakultak ahhoz, hogy az adott helyzetet merlegeljek -minek ir valaszt az ilyen? Az oldal valaszadasra valo, es nem kotekedesre.
Aki normalisan, segitokeszen irt, azoknak koszonom a valaszt, ment a zold kez, de latom voltak nehanyan, akik szepen lehuztak itt is a normalis valaszadokat!
Volt a valaszadok kozt olyan, aki emlitette az orvosi ellatast, hat ezt jol eltalaltad, mert sajnos volt ezzel is tapasztalat. Pontosabban, a hianyarol, mert az adott keruletben nem lattak el, mert a korabbi lakhelyem szerepelt a lakcimkartyan
Miután leírtuk, hogy ehhez semmi köze a tulajdonosnak és egyedül a te hibád lepontoztal mindkettőnket. Gratulálok...
#9, gratulálok, hogy továbbra is állítod a baromságaidat, pedig nincs igazad.
Lecserélheti a zárat, és nem mehet be a tulaj, ha a bérlő úgy dönt.
Sajnálom, hogy kötöd az ebet a karóhoz, mert azt hiszed, csak neked lehet igazad, és közben fogalmad sincs a dologról.
Ezért lepontozni egy helyes választ nagyon értelmes dolog...
Sejtettem, hogy elő fog jönni ezt a téma, hogy honnan tudjuk, hogy a kérdező igazat mond-e.
Basszus, akkor minden egyes kérdéshez oda lehetne írni, hogy nem igaz, hazudsz...
Ő kérdezett valamit, mi ARRA reagáltunk, hogy mi van olyankor, ha az ÚGY VAN.
Mi értelme volt ebbe is belekötni?
Komolyan így szerzel érvényt az igazadnak a való életben is? Ha valaki mást mond, mint te, akkor lefikázod (itt lepontozod), meg azt mondod, hazudik?
Büszke lehetsz magadra.
De tényleg az a leggázabb, hogy rosszul tudod, és ha el is mondják az igazat, nem nézel utána, nem hiszel annak, aki ért hozzá, hanem azt hiszed, te az anyatejjel szívtad magadba a jogot. Hát rosszul tudod.
Az a gond, hogy ketten mondtok két félét, de a valóságban egyikőtöknek sincs teljesen igaza.
Abban neked van igazad, hogy a tulajdonos nem mászkálhat be egy bérleménybe, csakis akkor, ha azt a bérlővel egyeztette és a bérlő engedélyezi. Ez tiszta sor. Ez alól egyetlen kivétel, ha kármegelőzés a cél, akkor bemehet a tulajdonos (pl. látni, hogy csőtörés van és ömlik a falból a víz).
Abban viszont nincs igazad, hogy a bérlő lecserélhetné a zárat - mivel nem teheti meg. A bérlő használója egy ingatlannak, sem az ajtó sem a zár nem az ő tulajdona, nincs jogalapja annak eltávolítására és másikra cserélésre a tulajdonos tudta és engedélye nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!