Visszamenőleg hány nappal jelenthetnek mi a munkahelyemről?
Visszamenőleg nem, csak a kilépéstől számított 24 órán belül köteles.
Ha ez nem történt meg abban a 24 órában, vagyis a munkáltató később jelenti, akkor azért már büntethető.
Ez legyen a volt céged problémája.
Elméletileg Neked ebből bajod nem lehet.
Én már 1,5 éve nem dolgozom a cégnél, és még mindig nem jelentettek ki. Most úgy néz ki, mintha két helyen is lenne állásom. Engem konkrétan nem zavar, majd kijelentenek, ha észreveszik, vagy jogviszony rendezést kezdeményez a NAV, ha akar.
Persze.
Emiatt mi akadálya lehetne?
Ha arra lenne szükség, a hatóságok kapcsolatba tudnak lépni a volt munkáltatóval is. Posta még létezik, hogy írásban adatszolgáltatásra kötelezzék őket.
"És ha közben terhes lennék akkor kapnék erre gyedet?"
...ja, ha ezt úgy érted, hogy ténylegesen nincs ott munkaviszonyod, és ilyen formán kapnál rá GYED-et, akkor azt mondom, hogy NEM!
Bocsi, egy hasonló jellegű kérdést olvastam az előbb, még az maradt meg bennem, úgy válaszoltam az előbb.
Mivel munkaviszony alatt kell, hogy GYED-re jogosult legyél, ezért az ellátást igénylését a munkáltató intézi.
Ha a munkáltató tb. kifizetőhely, akkor ő is folyósítja az ellátást, ha nem, akkor viszont a vele kapcsolatos adatszolgáltatásokat intézi.
Hiába nem jelentettek ki, igazából munkáltatód nincs, aki a fenti dolgokat rendezné és aláírná hozzá a foglalkoztató igazolásokat, a jövedelmedről szóló igazolásokat stb.
Vagyis magyarul: Nem minősülsz tb. szempontjából biztosítottnak, csak a kijelentést felejtették el.
Erre vonatkozóan Te semmiféle előnyre ne számítsál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!