Egy nappal később adtam fel az adóbevallásom, ez nagy gond?
Egy nappal később adtam fel,ma jött egy levél a NAV-tól,hogy:
Tájékoztatjuk,hogy a személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségének az önadózás szabályai alapján, a 1453, a 1453M vagy - amennyiben a törvényi feltételeknek megfelel - a 1453ADÓNYILATKOZAT jelű nyomtatvány kitöltésével tehet eleget."
Aztán alul egy nyitvatartási idő. Ez most azt jelenti,hogy ha bemegyek és kitöltöm ezt a nyomtatványt,akkor semmi gond?Egyéb büntetést,vagy kamatot,vagy akármit nem írtak a levélbe,akkor most ezt megúsztam,ha kitöltöm?
konkrétan mit adtál fel? február 16-ig az egyszerűsített adózást lehetett választani
Nem, ha máj.20-ig leadod az adóbevallásod, nem büntetnek meg.
Febr.16-ig annak kellett leadni, aki azt akarta, hogy a NAV készítse el neki a bevallást. De, mivel te 1 nappal később adtad le, így nem csinálják meg, hanem neked kell kiszámolni v. elviszed könyvelőhöz és máj.20-ig kell leadni, az az utolsó határidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!