Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a munkáltatóm fizeti e utánam a magánnyugdijpénztári?
A pénztárban azt mondják, hogy nem látnak befizetést.
A munkáltató pedig azt, hogy ők márpedig fizetik.
Apeh pedig adótitokra hivatkozva nem mond semmit.
A neten m.o.hu-n se találom..
tagdijat.
(bocsi)
A bérlapot nézegetheti a munkavállaló ha a munkáltató által át van verve!!
A munkáltató szemrebbenés nélkül megveregeti az ember vállát, hogy ne aggódj minden ok, fizetjük stb...
Ügyfélkapum van, de ott nincsenek feltüntetve a magánnyugdijpénztári befizetések.
Sőt mégcsak azt se tudhatja meg az ember, hogy fizetik e az e.b. járulékot.
Csupán annyit, hogy be van jelentve.
Én az ez évi befizetésekre vagyok kiváncsi azt pedig még nem tudják kiküldeni.
Azért köszönöm a válaszokat.
Magyarorszag.hu-n az Ebev-szolgáltatásokon belül tudsz járulékadat-kivonatot lekérni.
Azon fel van tüntetve milyen járulékokat vontak tőled, többek közt a magánnyugdíjpénztári tagdíj is. Ez a kivonat az alapján a bevallás alapján, amit a munkáltatód nyújt be az Apeh-hoz. A befizetést ugyan nem látod, de ha bevallják, azt be is kell fizetniük.
A
Elnézést, tévedtem.
Tényleg le lehet kérdezni.
Fizetni fizették, de nem a megfelelő helyre.
1hóval pénztárat váltottam és a régi pénztárhoz ment még az utalás.
Aztán, hogy most hogyan tovább.
4hót valahogy vissza kell utaltatni.
A munkáltatódnak kell szólni és ő majd helyesbíti a bevallást(mert gondolom akkor az is téves) és átvezetési kérelmet nyújt be az Apeh részére, hogy átvezesse egyik helyről a másikra a befizetést. Ugyanis 2007 óta az Apeh kezeli a magánnyugdípénztári bevallásokat és befizetéseket.
Tehát neked nincs más teendőd, csak szólni és vinni az új belépő nyilatkozatodat a munkáltatódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!