Hol tudom megnézni vagy megkérdezni, hogy be vagyok jelentve és a munkáltatóm minden járulékot fizet utánam? APEH?
Köszi a választ. Az ügyfélkapuról már halottam, de nem tudtam, hogy az erre is jó. Az önkormányzathoz kell bemennem vagy hol tudok regisztrálni?
Előre is köszi a segítséget.
Okmányirodába bemész személyesen, kell személyi igazolvány, lakcímkártya, és egy e-mail cím, ami a sajátod. Ott bevisznek a rendszerbe, majd a megadott e-mail címre kapsz az ügyfélkapuhoz egy ideiglenes belépőkódot. Azt bizonyos határidőn belül aktíválnod kell, majd meg is változtatni. Utána már használható az ügyfélkapud. Azon minden, Veled kapcsolatos dolgot meg tudsz nézni. Bevallások, bejelentések, járulékok, kiváltott gyógyszerek, milyen ellátásokban részesültél stb. Azt is, hogy mikor és kinél vagy bejelentve. Bevallást is adhatsz be, és különböző hivatalos ügyeket is intézhetsz rajta keresztül "sorbanállás" nélkül.
A magyarország.hu oldalon van egy Ügyfélkapu "fül", azzal indíthatsz, aztán már csak idő kérdése, hogy felfedezd benne a lehetőségeket.
A regisztrálás illeték és költségmentes (ingyen van!).
Regisztráltam az Ügyfélkapura, de ez egy labirintus. Hol találom a bejelentett munkaviszonyt?
Segíts!!!
Belépsz az ügyfélkapudon. Fent felsorolnak egy-két lehetőséget. Válaszd az Ügyintézés fület. Majd a bejött honlap jobb oldalán szintén lesznek felsorolások azokról, amelyeket az emberek gyakran használnak. Ott válaszd a 4. Foglalkoztatási jogviszony lekérdezése címszót. Rákattintasz, majd a következő bejött oldalon lesz sárga alapon fehér írás, hogy Használom a szolgáltatást. Kattints rá. Bejön az OEP honlapjának az a része, ahol le tudod kérdezni a biztosítási jogviszonyt is. Bal oldalon válaszd ki a biztosítási jogviszony lekérdezését. Ez után kér adatokat (azt hiszem, TAJ-szám stb.) Beírod, vársz, majd megjelenik az a lista, ahol a biztosítási jogviszonyaidat tartják nyilván. Előzőek is lesznek rajta, ha volt már előzőleg jogviszonyod valahol.
Ha eltöltesz az ügyfélkapuval 1-2 órát, apránként rájössz a felépítésére, és logikájára, majd sok mindent meg tudsz rajta nézni, el tudsz intézni. Először nekem is dzsungel volt az egész, aztán belelendültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!