Mit tudok tenni, ha a munkáltatóm nem adja ide az adóbevallásom, amit ő készített és én nem is láttam?
Keresd vissza:
- 2011. jan. vége, febr. eleje, amikor Nyilatkoztál arról, hogy 2011-re kéred-e az adójóváírás érvényesítését?
Általában ezekkel a papirokkal együtt nyomták a dolgozók kezébe az előző évi összevont jövedelemről szóló igazolásokat is. A saját példányodat keresd vissza, lehet, hogy összefogtad vele?
Ha megvan, nézd meg, hogy az előző évi jövedelem-igazoláson (középen) M.29. vagy M.30. van-e írva.
- Ha M.29. = azt jelenti, hogy a munkáltató elkészíti és beküldi a dolgozók bevallását, és azokat az adatokat fogja beküldeni, ami azon az M.29-en szerepel.
- Ha M.30. = azt jelenti, hogy az önadózó bevallásodat te készíted el, azokkal az adatokkal, ami azon szerepel.
Ha nem találsz sem M.29-et, sem M.30-at, akkor verheted az asztalt a munkáltatódnál.
Én is azt tenném amit az előző hozzászóló javasolt.. az ügyfélkaus szolgáltatásokkal sok mindennek utánna lehet nézni.
Az adóbevallás elkészitésére adott megbizást a munkáltatónak? Meg kell keresni az okmányt. Nem teheti meg hogy nem adja át..az elkészitett bevallás egyik példánya az adózóé. Lehet panaszt irni az apeh-nak is ez ügyben..
* E-mail küldése
* Közérdekű bejelentés, panasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!