Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Miért ennyire embertelenek az...

Miért ennyire embertelenek az angol szállodák?

Figyelt kérdés

Szombaton én is részese voltam a Heathrow reptéren a British Airways katasztrofális káoszának. Csak este fél hatkor derült ki, hogy végül egy gép sem fog elindulni és minden járatot hivatalosan is töröltek. Kb. de 11-től este 17:30-ig az összes induló BA járatnál csak a "Please wait" felirat jelent meg és mindenki még reménykedett, hogy talán még elrepülhet, még ha nagy késéssel is.

Ekkor a légitársaság emberei elkezdtek szórólapot osztani, hogy mára ennyi volt a mutatvány, el lehet tolni a biciklit, mindenki méltóztasson keresni magának hotelt a városban, mert ennyi emberről ők nem tudnak gondoskodni és majd a számla alapján megtérítik utólag a költségeket. Még azt is leírták, hogy a szállást max. 200 GBP összegig fizetik egy éjszakára.

Ekkor több ezres tranzit utas tömeg "szabadult rá" a városra szállást keresve magának. Én a booking.com-on kezdtem el keresni és ledöbbentem: a reptér 5 km körzetében az összes 2-3 csillagos szálloda, ahol még volt szabad szoba 600-800 fontokat kértek EGY ÉJSZAKÁRA!

A 4-5 csillagos szállodai szobák ára pedig 1000 font felett volt!

Hogy lehetnek ennyire embertelenek az angol szállodások? Egy rakás ember önhibáján kívül bajba kerül, iszonyú kellemetlen egy ilyen helyzet és akkor még ezek megpróbálnak busás, sokszoros hasznot lehúzni a szerencsétlenekről? Egyszerűen nem foghatom fel, hogy ilyen szintű kegyetlenség és kapzsiság létezzen, aki a legnagyobb bajban van azt húzzák le a legjobban! :(

2017. máj. 30. 23:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk busszal agy vonattal 1 max másfél óra alatt be lehet jutni London belvárosába. Ott pedig szinte minden sarkon breakfast & bed szállások vannak ahol 1 éjszaka nincs 100 font se. Nem 4-5 csillagos szállodákba kell menni, és a szállodáknak meg nem kell azért olcsón kiadni a szobát, mert a reptéren elcsesztek valamit.

Csak megjegyzem. Mi is ott voltunk, a mi gépünk is törölve lett. Mivel 100km- re lakunk a reptértől, nekünk jobban megérte, hogy hazamenjünk, de a benzinköltséget kifizették már.

2017. máj. 30. 23:25
 2/14 A kérdező kommentje:

Te is ott voltál?

De most komolyan, ha egy két csillagos szálloda 600 font alatt adja a szobát egy éjszakára az nálad már olcsónak számít?

Te egész más helyzetben voltál, helyben laksz és onnan indultál. Én és még sok-sok tranzit utas még életemben nem jártam Londonban, nem ismerem a várost, egy tengerentúli járatról szálltam volna át bp-i járatra és akkor hirtelen kiderül, hogy nem tudok tovább menni és szállást kell keresnem magamnak.

Azért lássuk be ilyen helyzetben nem igazán életszerű az, hogy felülök egy vonatra, bevonatozok a városba, aztán elkezdek lófrálni a kézipoggyászaimmal, hátha valahol találok egy szállást üres szobával.

Sokkal életszerűbb az okostelefonok és wifi korában, hogy online foglalsz magadnak valahol, fix címre mész már egyenesen és tutira bebiztosított szobát kapsz ott.

2017. máj. 30. 23:38
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Én utálom az angolokat, gerinctelen férgek, legalábbis akikkel eddig dolgom volt.
2017. máj. 30. 23:44
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
online foglalhattál volna szobát egy belvárosi szállodában is ahogy az első válaszoló írja nem? taxi el vitt volna
2017. máj. 30. 23:46
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Igen, ott voltam. Bár írtam, hogy Londontól 100 km-re lakom, így én sem ismerem London városát. Jó ha 3 alkalommal jártam Londonban. De semmivel sem nehezebb az okos telefonon megkeresni a legközelebbi hoteleket amikről írtam. Elég lett volna telefonálni oda, és foglalni szobát. Mi amikor mentünk kifelé, 3 fiatal jött hozzánk, hogy segítsünk nekik, mert nem ismernek senkit, nem Angliában élnek, nem tudnak angolul. Bevittük őket a városba, és kérésükre a London Victoria hotel premier inn-be vittük amit még a reptéren néztek ki a telefonból. 1 éjszakára aznap 108 gbp-t fizetettek /fő

Szóval lehetett volna olcsón szállást találni, sőt ennél olcsóbban is. A reptér melletti szállások meg az egész világon drágább mint bárhol máshol.

A szállodák /hotelek meg nem a reptértől függnek. Így nekik nem is kell toleránsnak lennie a repterekkel. Én egyet is értek vele.. Azért egy olyan világban ahol okos telefon van, ingyenes wifi, és a telefonokba jó gps, nem okoz ma már gondot utazni pár km-t szerintem.

2017. máj. 30. 23:47
 6/14 anonim ***** válasza:
69%
Üdvözlünk a kapitalizmusban! Lassan harminc éve ez van Magyarországon is, javaslom elolvasni az alapjait újra, különös tekintettel a "kereslet és kínálat" elvét.
2017. máj. 30. 23:51
 7/14 anonim ***** válasza:
95%
Ja, és sehol nem írtam, hogy nekem olcsó a 600 fontos szoba. Nyilván egy 5 csillagos luxus szálloda esetében nem drága, de mivel nekem az, így én eleve nem is 3-4-5 csillagos szállodákat nézegettem volna. Taxi is bevitt volna és annak a költségét is kifizették volna utólag. Olcsó szállásokat is lehetett volna neten nézni, és kérhettél volna segítséget másoktól is. Az emberek ilyenkor azért összefognak, ingyen fuvar (ahogy mi segítettünk) vagy volt aki szállást biztosított másoknak mert Londonban vagy környékén él..Kis talpraesettség azért nem árt ha utazik az ember.
2017. máj. 30. 23:52
 8/14 A kérdező kommentje:

#4-es:

Nyilván nem hagytam lehúzni magam, több oldalon keresztül kellett görgetnem a booking.com találatokat egyre távolodva a reptértől, mire találtam egy szabad szobát a megszabott 200 font alatt! Az első ilyen "olcsó" szoba 24 km-re volt a reptértől, már majdnem a belvárosban.

Hívtam egy UBER-t, azzal utaztam oda.

9/14 anonim ***** válasza:
56%
Azok a 4-5 csillagos szállodák a reptér környékén most 150 font alatt adják ki a szobákat ma éjszakára, a Sofitel a legdrágább 279 fonttal, kedves első, épp most néztem meg. Rohadt köcsög dolog, hogy ezen akartak nyerészkedni.
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van, lehet nézelődni.

Nyilván van megoldás, ahogy a kérdező is megoldotta, de ez nem változtat semmit azon, hogy szemét hozzáállás 3-5-szörös árat kérni.

2017. máj. 30. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!