Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Ez a szöveg mit jelent?

Ez a szöveg mit jelent?

Figyelt kérdés

"Persons under the age of 18 years are only allowed to stay in private rooms or dormitory rooms that are booked for use of one family or group of persons, and can not share dormitory rooms with other guests. People under 18 years old must travel with their parents or legal tutor."

Valamennyire tudok angolul, úgyhogy lefordítani le tudom (bár elképzelhető, hogy valamit félrefordítottam), csak annyira nem értem. A Hostel, aminek a leírásában olvastam, 18 személyes szobákból áll (van 8-as is), és azt írja, hogy 18 alattiak nem osztozhatnak egy szobán más vendégekkel. Akkor most komolyan, ha egy gyerek/tini ott akar aludni, egyedül (pontosabban családtagokkal) lesz egy 18 fős szobában, vagy mi?

"family or group of persons" A 2 személy is csoportnak számít, ha azok nem családtagok? Vagy az még nem?

És hogyha a két személy közül az idősebbik egy 18 éves lány, aki az utazás első napján töltötte be a 18-at, a másik pedig egy 17 éves lány, akkor ha a szülei írnak egy papírt az idősebbiknek, akkor azt elfogadják a szálláson?

Vagy ezek csak úgy le vannak írva, de amúgy meg nem is veszik komolyan ezeket? Gondolom két 10 évesnek nem adnak egyedül szobát, de így? Hogy az egyikük már betöltötte a 18-at, a másik meg közel van hozzá, így se?

Bocsi, hogy ilyen értetlen vagyok, de egyszerűen nem értem. xd

2016. jan. 6. 00:41
 1/4 anonim ***** válasza:

a mindenfele felreertes es foleg a kellemetlensegek elkerulese erdekeben egyszerubb lenne, ha irnal a Hostelnek:

Hello,

My friend and I would like to stay at your Hostel. My friend will be 18 years old on the first day of our stay and I will still be only 17 years old. Our parents will not travel with us. Is my age going to be a problem?

Please let me know.

Thank you!

alairas

2016. jan. 6. 00:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tényleg így lenne értelme, köszi. Amúgy én vagyok az idősebb. :D
2016. jan. 6. 01:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is úgy értelmezem, hogy 18 év alatti vendég csak privát szobában vagy csak a csoportja/családja által kizárólagosan használt hálóteremben lehet és nagykorú kisérővel kell rendelkezni.
2016. jan. 6. 01:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát én ezt esküszöm nem értem. Nincs is privát szobájuk. Akkor minek írják oda? o.O Meg nem tudom, hogy az nekik hol éri meg, hogy kiadnak egy 18 személyes szobát 3 embernek (pl anya, apa, gyerek)? Mert gondolom egy család nem fog kifizetni 18-szor (pontosabban már csak 15-ször) annyit, csak azért, hogy ott aludhassanak, mert máshogy nem engedik a gyerek miatt...

Bár... nem tudom. 3 éve voltunk apámmal nyaralni kettesben, én ugye nem vagyok 18. A szállás, ahol voltunk, a nevében benne van, hogy Hostel. Viszont saját, 2 személyes szobánk volt. De ennél, amit most nézek, itt nincsenek is privát szobák.

2016. jan. 6. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!