Ausztriában vagy Németországban vagy Angliában mennyibe kerülnek az 1 fős szállások 1 hónapra?
Sziasztok!
En a ferjemet Londonban ismertem meg, 4 evet eltem ott, jelenleg Becs nyugati reszeben elunk 2 eve.
Amit Diego ir mindenben 100% egyetertek.
Mi Becs Floridsdorf varosreszeben ami szinte a kozpont berelunk egy 56nm-es 2 nagy szobas, kulon konyhas, mindennel felszerelt lakast havi 485 eu-ert. A lakas allapota szinte uj, nagyon csendes kornyeken van, park kozeleben ami a Duna egyik holtaga melle epult.
Ezzel szemben Londonban havi 910 fontert bereltunk egy 20nm-es garzont Putney varosreszben, 3as zona, ahonnan metrozni kellett meg a varosba.
A munkank es a beosztasunk ugyanaz mint ott volt, a fizetesunk itt is teljesen ugyanannyi mint Londonban volt, illetve relative itt tobb a 2 plussz honap miatt, amit Diego emlitett.
Az meg hogy a Becsiek/Osztrakok bunkok lennenek? London tele van arab, indiai, paki, stb bevandorloval, azok semmivel sem jobbak, sokszor nem tudnak es nem is akarnak beilleszkedni Europaba. Becs egy kulturalis kozpont, rengeteg lehetoseggel es nagyon jo eletszinvonalat biztosit.
"Becs egy kulturalis kozpont, rengeteg lehetoseggel "
Londonban sokkal több a nemzetközi lehetőség, itt mindent megtalálsz, ami kell. De mindegy is, mindenki ott él, ahol akar, kinek Bécs, kinek London.
Ma, 14:19
A Henley's Corner-tol busszal a Golders Green stationig, majd onnan metroval 1 atszallassal South Kensingtonig. Ez tobb mint 1 ora volt, de most 2 hete kozelebb koltoztunk mivel inkabb kifizet3k ugyanannyit a studiora mint utazzak napi 2.5 orat. Neztunk studiokat kicsit kiljebb is, de pont annyival voltak olcsobbak mint amennyibol beutaztunk volna, igy legalabb kesobb kelhetunk.
Amugy nem azt mondom hogy London elhetetlenul rossz, MO keleti felenel biztos mindenkepp jobb, bar en otthon is megkerestem szinte ugyanazt a penzt mint itt, igaz tobbet is dolgoztam erte.
Viszont Becs-London viszonylatban Becs sokkal jobb, nem hiaba nyerte el zsinorban 3x a vilag legelhetobb varosa cimet.
"London elhetetlenul rossz, MO keleti felenel biztos mindenkepp jobb, bar en otthon is megkerestem szinte ugyanazt a penzt mint itt, igaz tobbet is dolgoztam erte. "
Azért Londont Magyarországgal összevetni nem lehet! Ég és föld, London javára.
Ha viszont te otthon is megkerestél ennyit, akkor mi az istennek költöztél külföldre? Az ilyenek nekem ne panaszkodjanak akkor, hanem költözzenek haza, pláne ha otthon is megkerestél ennyit. Eldobom az agyam mikor ilyet olvasok, hogy "hát otthon is kerestem annyit". Akkor nem kell idejönni, vagy nem kell vadul szapulni a várost. Senki nem mondta, hogy Londonba gyere!
Tehat akkor mi tesz elhetobbe egy varost?
Kevesebb utazassal jutsz el a munkaba. Olcsobbak a lakhatas arai. A fizetesek hasonloak, ott tobbet kapsz 2 honappal. Az idojaras most hagyjuk is..
Ezeket irod te is, en meg azt is hozzavennem hogy MO kevesebb mint 1 oranyira van autoval/vonattal (sopron) es nem mindegy hogy ha megfajdul a fogad akkor 200 fontot fizetsz ki vagy csak 15 ezer ft-ot.
"nem hiaba nyerte el zsinorban 3x a vilag legelhetobb varosa cimet."
Igen, Bécs is élhető, de nekem nem jött be. Nálam London a nyerő. Nem azt mondom hogy itt minden tökéletes, mert nem az, de én itt érzem jól magam, itt találtam meg azt, amit vártam az élettől.
"tt tobbet kapsz 2 honappal. Az idojaras most hagyjuk is.. "
Ezt sosem értettem, miért jár +2 havi bér, amikor egy év csak 12 hónapból áll. Nekem ez mindig fura volt. Bár Angliában, ahol eddig dolgoztam, mindig volt év végi bónusz(csak 2009-ben nem), ami nekem közel 2500 fontot jelentett karácsonykor, amiből azért szép bevásárlást lehet rendezni. Az időjárással nekem nincs bajom, a nagy meleget amúgy sem szeretem. Ha melegre vágyom, megyek a tengerpartra.
Mivel a szakmamat tekintve London fovarosnak szamit, nagyon sokat lehet szakmailag fejlodni itt es azt kesobb kamatoztatni. Valamint a menyasszonyom kozel sem keresett olyan jol mint en a magyar egeszsegugyben, a kassza pedig kozos volt, mivel az o fizetese az ehenhalashoz volt kb eleg.
A masik a nyelv. Becsben egy jo angollal sokkal elobb kapsz jobb allast, ez sok Osztraknak hianyossaga is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!