Ha választanod kell, akkor inkább Ausztriában vagy inkább Németországban élnél és miért?
Egyik sem! Éltem Ausztriában egy ideig, köszönöm, elég volt. Abszolút nem éreztem jól magam, pedig nagyon jól beszélek németül. Ekkora bu*kó, magának való bandát, mint az osztrák és a német, még nem láttam. Hidegek, ridegek, távolságtartóak. Németországra is hasonlóan igaz ez. Egy irodában dolgoztam, informatikai területen, a munkatársaimmal különösebb baj nem volt, de érezni lehetett hogy nem látnak szívesen. Csak munkakapcsolat volt, semmi baráti.
Jelenleg, immár 3 éve Angliában élek, és lehet hogy a multikulti miatt, vagy nem tudom, de abszolút semmilyen megkülönböztetést nem érzek sem fizetésben, sem egyébben. Rendszeresen összejárunk a kollégákkal kerti sütögetésre, meccsekre, pubba, stb, normális ismeretségi kört tudtam kialakítani. Ez Ausztriában nem sikerült, pedig nem csicska munkát végeztem.
Ausztria, vagyis azon belül Bécs. Eltöltöttem több évet ott és nekem nagyon megtetszett, mint az életvitelük és a hely is.
Ott én csak kedves emberekkel találkoztam, más városban is voltam ott és nem mindenhol volt igaz az előbb leírtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!