Ausztriában vagy Németországban vagy Angliában mennyibe kerülnek az 1 fős szállások 1 hónapra?
Melyik városok? Órásiak a különbségek még országokon belül is!
Amit tudok:
Anglia árai:
London:
-garzon lakás: 650 font+rezsitől
-1 szobás lakás: 750 font+rezsitől
-2 szobás lakás: 950-1000 font+rezsitől
Londonon kívül:(bár észak anglia és dél anglia között is nagyok a különbségek. észak olcsóbb, de munka sincs annyi.)
-garzon lakás: 250+rezsitől
-1 szobás lakás: 400+rezsitől
-2 szobás lakás: 500+rezsitől
Ezek az árak nagyjából reálisak. Minél közelebb a belváros, annál drágább. Bár jó a tömegközlekedés, úthálózat, így nem kell a belvárosban lakni, bár a magyaroknak ez valamiért a vágya.
Németország:
Nagyvárosokban egy 2 szobás lakás 600 €+rezsitől indul. München, Hamburg, Frankfurt a legdrágább, vidék olcsóbb. Illetve az egyik legolcsóbb nagyváros a főváros, Berlin, 350-500 € között kapsz 1,5 szobás lakást+rezsi.
München, Regensburg, Nürnberg egyszobás apartman 400 euró + rezsi.
A volt NDK területén kb 200-250 euro.
Eltem Becsben is, jelenleg Londonban, sajnos a nemet arakrol nem tudok nyilatkozni.
Londonban iszonyat arak vannak, garzont normalis helyen es allapotban havi 750-800 alatt lehetetlen talalni, ha a city-ben vagy centrumhoz kozel dolgozol akkor meg semmi ertelme messzebb kivenni mert amennyivel olcsobb azt metrora fogod kolteni es a fel eletedet is ott toltheted.
3-as zonaban egy dupla szoba tobbed magaddal a lakasban atlag 600 font korul van, persze a zuros kornyekeken olcsobb. En jartam mar szobat nezni olyan helyen ahova a baratnom 2 utcanyit mert bejonni nappal.
Ezert a 600 fontert ha atszamoljuk euroba Becsben a Schronnbunn mellett nagyon jo kornyeken 2 szobas lakast kapsz. A garzonok olyan 300 euroert mennek, helytol es allapottol fuggoen.
Becsben viszont prevenciot kell fizetni sok helyen, ami kb 1 havi lakber es nem jar vissza, bar most van egy torvenytervezet ami ezt jovore valoszinu el fogja torolni, tehat erdemes varni.
A fizetesekrol: Egy londoni atlag fizetes 1600 font, de rengetegen csak a minimalbert kapjak, ami olyan 950, ebbol garzonra nem nagyon futja egyedul, meg ki sem adjak.
Becsben egy sima pincer megkeres 1500-2000 eurot, Ausztriaban allami minimalber nincs, de 1000 eurot meg videken is meg lehet keresni alap melokkal is.
Osszefoglalva ha a 2 fovarost es egy atlagfizetest nezunk akkor abbol Londonban kb a fele, Ausztriaban a negyede megy el lakhatasra.
A lakasok allapota is jobb a sogoroknal, Angliaban sok helyen nulla szigeteles van a hazakon, nincs dupla ablak es sok a peneszes lakas a sok eso miatt.
Amit kifelejtettem es eleg lenyeges hogy Ausztriaban 1 evben 14x kapsz fizetest, 1 plusz havit telen karacsonykor (weinachstgelg), 1 plusz havit meg nyaron (urlaubsgeld). Ez minden bejelentett munkaltatonak jar es a havi bejelentett bert kapjak.
Ez Angliaban szinten nincs.
Annyiban nem értek egyet Digoval, hogy szerintem nem érdemes a belvárosban lakni Londonban, mert a jó közlekedés lévén a külső zónákból is könnyű bejutni a belvárosba. Én 4-es zónában lakom, viszont a belvárosban dolgozom, metróval 25 perc alatt benn vagyok. Kicsivel több az utazási költsègem, viszont nem 850-900-at költök lakhatásra, hanem 725-öt. Tehát még mindig jobban megéri.
Digo minden kèrdèsnél erősen London ellenes, ès Bécs imádó, így kezeld az írásat. Engem senki, semmi nem győz meg Ausztriáról. Nekem Anglia nagyon bejött. A lakhatás tényleg drága, viszont az élelmiszerek választéka korlátlan. Bár aki megszállott magyar kaja függő, annak lehet nem jön be. Szakmával, jó nyelvtudással mindenképp megéri Anglia. Minimálbéresként inkább a vidéki Anglia vagy egy másik ország. Bár minimálbérből sehol sem élsz jól.
725-ot koltessz lakhatasra, egy 4 zonas berlet meg heti 38 font, azaz az utazassal egyutt 877 font/ho.
Egszeru matek. Ebbol siman lakhatnal egy setanyira is a munkahelyedtol, ugyan ott vagy, szoval nem latom hol eri meg a 4es zonaban lakni.
Egyebkent melyik metrovonaler el 20 perc alatt a kozpontbol a 4-esbe? En korabban a 3ban laktam es 1 ora 10 percet utaztam dolgozni.
Az meg hogy London ellenes lennek? Amit leirtam azt tapasztalatbol irom, ezek mind tenyek. Ez a 3ik EU-s orszag ahol elek, MO-t nem szamitva, de van rengeteg baratom akik az USA-ban vagy mashol dolgoztak es most a vizumuk meghosszabbitasat varjak. Mind alig varja hogy megkapjak a papirt es visszamehessenek.
Orulok hogy te megtalatad a szamitasod, en viszont tudom hogy ugyanezzel a munkaval mashol milyen korulmenyek kozott elve mennyivel tobb marad a zsebben ho vegen.
"725-ot koltessz lakhatasra, egy 4 zonas berlet meg heti 38 font, azaz az utazassal egyutt 877 font/ho.
Egszeru matek. Ebbol siman lakhatnal egy setanyira is a munkahelyedtol, ugyan ott vagy, szoval nem latom hol eri meg a 4es zonaban lakni.
Egyebkent melyik metrovonaler el 20 perc alatt a kozpontbol a 4-esbe? En korabban a 3ban laktam es 1 ora 10 percet utaztam dolgozni. "
Egyszerű matek? Nem! A belvárosban, a munkahelyemtől 10-15 perc gyalog útra lévő lakások mind 950-től indultak. Olcsóbb nem volt. Tehát nekem megéri nem ott lakni.
Wembley Park metró állomástól 3 percre lakom a 4. zónában. A munkahelyem a Baker Street metró állomástól kb. 8 percre van. Metróval 16 perc alatt érek a Wembley Parktól a Baker Streetre. (Metropolitan vagy Jubille line). Azt hogy csináltad hogy 1 óra 10 perc alatt értél be a 3-as ból? Bár ha busszal mentél akkor érthető. Ha meg nem akkor nem értem. Arról nem a város tehet hogy képtelen voltál olyam helyet találni, ahonnan könnybben bejutsz dolgozni.
"Amit leirtam azt tapasztalatbol irom, ezek mind tenyek. Ez a 3ik EU-s orszag ahol elek, MO-t nem szamitva, de van rengeteg baratom akik az USA-ban vagy mashol dolgoztak es most a vizumuk meghosszabbitasat varjak. Mind alig varja hogy megkapjak a papirt es visszamehessenek.
Orulok hogy te megtalatad a szamitasod, en viszont tudom hogy ugyanezzel a munkaval mashol milyen korulmenyek kozott elve mennyivel tobb marad a zsebben ho vegen."
Igen, megtaláltam a számításomat. Az hogy ki hol akar élni, az egyéni döntés, preferencia kérdése. A te barátaid amerika mániásak, én Anglia párti vagyok. Ausztriában, Németországban akkor sem élnék, ha fizetnének érte. Dolgoztam 5 hónapot Ausztriában, bőven elég volt. Ekkora bun*kó, magának való, befelé forduló népet nem láttam, mint az osztrákok. A lakhatás olcsóbb volt, de én nem éreztem jól magam ott, ezért is jöttem inkább Angliába.
"viszont tudom hogy ugyanezzel a munkaval mashol milyen korulmenyek kozott elve mennyivel tobb marad a zsebben ho vegen."
A hó végén nekem itt is marad még pénzem, az meg hogy máshol több maradna, az nem olyan biztos, mert hiába olcsóbb valahol a lakhatás, ha ott nem érzi jól magát az ember. Meg ha nem lakhatásra, akkor másra menne el a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!