Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mekkora az esély arra hogy...

Mekkora az esély arra hogy egy Ryanair járaton túlfoglalás legyen?

Figyelt kérdés
1 hét mulva utazom, már elvégeztem a check int és ülőhelyet is foglaltam ha ez számit valamit
2019. máj. 23. 22:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Szinte 100%. Egy éve volt is belőle botrány hogy túltöltik a gépeket, több jegyet adnak el mint ahány férőhely van, abban bízva hogy mindenki úgysem jelenik meg a járaton. Az esetek nagy többségében így is van, ha néha mégsem akkor jön a botrány.
2019. máj. 23. 22:58
 2/14 anonim ***** válasza:
12%
Hat ha tulfoglalas van es nem fersz fel, akkor ott a helyben kapsz par szaz euros karteritest, a felebol elmesz, k rvazol egy jot, a maradekbol meg veszel egy nem fapados jegyet.
2019. máj. 23. 23:00
 3/14 anonim ***** válasza:
59%
Majdnem minden légitársaság majdnem minden egyes gépe túl van foglalva, ezt megbízható forrásból tudom (reptéren dolgoztam). Viszont az esély, hogy ebből gond is legyen, nagyon kicsi (ha nagy lenne, nyilván nem kockáztatnának a cégek). Ha mégis megtörténik, kártérítést kapsz (ingyenjegy, pénz, kupon stb) és/vagy ha neked megfelel, áttesznek a következő járatra.
2019. máj. 23. 23:16
 4/14 anonim ***** válasza:
46%
#3 Ez igy nettó hülyeség! Van esély a túlfoglalásra, de nem túl nagy, állítólag a Ryanair nem csinálja, legalábbis ők így nyilatkoztak.
2019. máj. 24. 00:22
 5/14 anonim ***** válasza:
64%
3-as nem mond hülyeséget. A civil légitársaságok mindenhol a világon túlfoglalják a járataikat, mert a százvalahány utasból borítékolhatóan mindig késik kettő-három, vagy nem is jön. Pontosan kiszámított arányokkal dolgoznak, nagyon ritkán fordul elő, hogy valaki hoppon marad, és olcsóbb őket kártalanítani, mint lemondani kifizetett, de fel nem használt jegyek bevételéről.
2019. máj. 24. 04:33
 6/14 anonim ***** válasza:
40%

Pedig valóban elég gyakori, nagyobb légitársaságoknál is mindennapos. A ryanairnél inkább a módszerekkel volt baj.

2019. máj. 24. 04:58
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha nem az utolsó pillanatra hagyod az utasfelvételt, nem lesz gond.
2019. máj. 24. 07:10
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
#7 fapadosoknál ez sem igaz és a priority meg a vásárolt ülőhely sem garancia semmire.
2019. máj. 24. 09:05
 9/14 anonim ***** válasza:
34%
20 éve repülök rendszeresen, korábban csak hagyományos társaságokkal, manapság már vegyesen fapadossal is. Soha nem volt olyan, hogy ne lett volna helyem :) De más, gyakran utazó kollégáktól, ismerősöktől sem hallottam ilyenről.
2019. máj. 24. 09:20
 10/14 anonim ***** válasza:
30%

4-es, és ezt mégis miért mered kimondani ekkora mellénnyel? Dolgoztál a repülésben vagy a földi kiszolgálószemélyzetben?

Ja hogy nem tetszett a válaszom és “állítólag” a Ryanair nem csinálja. Ezen egyébként hangosan felröhögtem, ismerve O’Leary gondolkodását, aki még a klotyót is fizetőssé tenné. Majd pont az fogja jobban megérni neki, hogy a majdnem minden egyes járatról hiányzó utasok költségeit kalkulálja és ne csináljon belőlük is pénzt. Ennél milliószor gazdaságosabb, ha az ezerből egy fel nem fért emberkét kártalanítják. Hidd el, csinálják ezt (még náluk nagyvonalúbb légitársaságok is), kérdezz meg bármilyen reptéri dolgozót, aki magukkal a cégekkel is foglalkozik. Nem a médiának kell hinni mindig és azt lehülyézni nagy pofával, aki kicsit jobban belelátott ebbe, mint te. És ahogy írtam, az esély erre továbbra is nagyon kicsi, mivel egyrészt nem százasával adják el a plusz jegyeket (hanem max 2-5 db, cége válogatja) és majdnem mindig vannak olyan utasok, akik nem jelennek meg, másrészt a gépeken vannak pótülések is, végszükség esetén azokat is bevethetik. Ha még így se jut hely, akkor jön a kártérítés, de ez tényleg nagyon-nagyon ritka.

2019. máj. 24. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!