Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Feladott poggyász tartalma és...

Feladott poggyász tartalma és szabályai. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Életemben először utazom repülővel, utánaolvastam és kerestem az infóknak, de belekavarodtam már. Wizzair-el fogok utazni hamarosan.

Ha jól értem a feladott poggyászban lehetnek fém jellegű tárgyak(körömvágó, kés, olló) illetőleg folyadék is a 100ml-es korlátozás nélkül (ami ugye a kézipoggyászra vonatkozik).

Tehát a feladott poggyászba szabadon tehetek fémes dolgokat (mint a fentiek) és folyadékot 100ml-nél nagyobb mennyiségben mint sampon, krém satöbbi.

(Az nyilvánvaló, hogy kerozinnal azért úgy lehetőleg mégse pakoljam meg a feladott poggyászt sem:). )

Továbbá, ahogy látom feladott poggyász méretére nincs kikötve semmi, csakis a súlyt nem szabad meghaladnom. (A méretkorlátozás itt is csak a kézipoggyászra van.)

Ebből kifolyólag minden ami nagyobb érték (laptop, fényképező) + minden papír és okmány a kézibe kell kerüljön, ahol van méretre korlátozás és folyadékot csakis és csak 100ml-erenként különválasztva lehet vinni + fém tárgyak egyáltalán kivannak zárva.

A segítő válaszokért nagyon hálás lennék, nem találtam egy korrekt összefoglalót, hogy mire ügyeljen mindenképpen aki sosem utazott még:).

2015. aug. 22. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A kézipoggyászba is rakhatsz fém tárgyakat. Egyébként így van, ahogy leírtad.
2015. aug. 22. 20:10
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Akkor a kézipoggyászra való korlátozás csakis a szúrásra/vágásra alkalmas fém tárgyakra tartozik? (Mint olló, kés, körömvágó, és társai)

Valahol azt olvastam az ilyen dolgokat kipakoltatják a kézipoggyászból és csakis a nagy feladandó poggyászban lehetnek, ami valahol érthető is:).

2015. aug. 22. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, jobb ha ezeket a feladandóba teszed.
2015. aug. 22. 20:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Szuper, köszönöm ment a zöld kéz!

Ha van bármi ami jó tanács, hasznos tudnivaló akkor szívesen várom még:).

2015. aug. 22. 22:29
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Itt a hivatalos oldal: (nyilaknal legordulo menu)

[link]

Johet a zold pacsi ;)

Jo utat!

2015. aug. 24. 23:53
 6/8 anonim válasza:
100%

Szia!

Én sokszor utaztam London-Budapest útvonalon Wizz-el,volt,hogy a laptopom a feladott mélyére raktam a ruhák közé,semmi baja nem lett. Ha nem átszállásos útra mész,akkor nagyon nyitogatni se tudják. (Sok sztori megy a neten,hogy ezt-azt kiloptak...) Kézibe én csak pénztárcát mobilt vittem meg egy üres üveget amit az ellenőrzés után meg tudtam tölteni vízzel elkerülve,hogy 400 Ft-ért kelljen egy fél literes vizet vennem a reptéren vagy a repülőn.

2015. aug. 25. 17:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm a tippeket:) az üres flakonosat biztosan úgy fogom Én is csinálni! Erre nem is gondoltam!

A linkért is külön köszönet!

Ment a zöld!:)

2015. aug. 25. 23:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Olló, kés is felvihető kézipoggyászban, ha a pengehossz 6 cm vagy rövidebb.
2021. febr. 9. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!