Esernyőt repülőre?
Magaddal a repülőgépre mint kézipoggyász nem viheted.
Ilyenkor vagy be kell tenni a bőröndbe vagy amit mindig látok. A feladandó bőrönd mellé rögzítik és bőrönddel együtt megy a poggyásztérbe. Viszont nem garantált, hogy nem fog megsérülni vagy eltörni. (én láttam már törött esernyőt)
Utasterbe (kezi poggyaszban/kent) NEM viheted.
Ha a borondbe nem fer be, akkor vagy a borondre kivul rakotozod, mint ahogy az elozo mondta, de nagy valoszinuseggel serulni fog.
Vagy feladod postan hosszu kemeny henger alaku dobozban (amibe a posztereket szoktak tekerni). Nem lesz olcso de mas megoldas nincs, azon kivul, hogy megvalsz tole.
Több tucatszor utaztam már hosszú (össze nem csukható) esernyővel repülőn, és sosem volt vele gond.
Lehet, hogy a Wizzairnél és más ilyen lehúzós társaságnál problémáznának, de Amerikából nyilván nem fapadossal fogsz jönni.
Ami esetleg gond lehet, az az, hogy az esernyőd vége hegyes. Nem írtad, hogy fém, vagy műanyag. Műanyag tutira nem lehet gond, és én vittem fémvégű esernyőt is, és gond nélkül átengedtek az ellenőrzésen.
Persze ki tudja, hogy Amerikában milyen biztonsági szabályok vannak.
Óriási. Valaki megkérdezi hogy Amerikából mit hozhat és azzal válaszolsz hogy "ki tudja Amerikában milyen biztonsági szabályok vannak".
Hát a TSA: [link]
Items permitted in aircraft cabins:
Walking canes and umbrellas (once inspected to ensure prohibited items are not concealed)
Nahát. Esernyőt lehet átvinni a biztonsági ellenőrzésen.
A gépen meg szinte minden airline-nál personal item-nek minősül tehát van egy kézi bőröndöd meg az esernyő. Hogy ezen felül vihetsz-e kistáskát azt a legegyszerűbb megkérdezni a légitársaságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!