Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha 1-2kg al túl lépem a...

Ha 1-2kg al túl lépem a megszabott poggyász határt mennyit kellhet kb fizetnem?

Figyelt kérdés
Jet2 vel repülök Ferihegyre, és a 22kg ból 1-2kg al lehet túl csúszok. Mennyi többlet pénzre számítsak? így tippre pofátlanság lenne kilónként 2-3 fontnál többet elkérni. De fogalmam sincs mire számítsak.

2015. aug. 22. 02:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

excess baggage fees

If bags exceed the allowable 22 kg, excess baggage charges apply, at a rate of £12 per kilo. Bags must never exceed 32 kg.

További ilónként 12 font, de max 32 kiló lehet a csomag

[link]

2015. aug. 22. 07:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Aztán miért enne pofátlanság? Van egy határ, azt nem kell tullepni. Ha meg tulleped, annak ára van, annyi, amennyit a társaság megszab. Semmi pofátlanság nincs ebben
2015. aug. 22. 07:38
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
A feladott poggyásznál elég szigorúan nézik, de a kézipoggyásznál, amit felviszel a repülőre, nem hinném. Többször is repültem már, egyetlen egyszer sem mérték le sehol a kézipoggyászomat, pedig volt már a megengedett 10 kiló helyett 12 kilós is. Úgyhogy ha mást nem, pakold át abba azt az 1-2 kilót és reménykedj.
2015. aug. 22. 09:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem pofátlanság. Van egy határ, amit be kell tartani. Ha többet viszel, fizetsz, ez így van rendjén. Ha én a boltban 12 liter tejet veszek, de csak 8-at akartam, akkor a maradék 4-et még ki kell fizetnem.
2015. aug. 22. 11:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Persze, egyértelmű, hogy ki kell, egyértelmű, hogy van pótdíj, de ez kb olyan mintha odaadom havernak a kocsit, hogy tessék itt van de azért 500km nél többet ne menj vele ha többet mész akkor kellene pótdíjat fizetni aztán kilóméterenként elkérem az 500km árát. Kb itt is kilónként 1db 22kg os csomag árát szinte elkérik. De igen a kézipoggyászt tényleg nem annyira nézik mert pl van benne laptop azt ki kell venni és külön nézik meg és nem fogják ott összematakolni, hogy 3,25kg laptop meg 6,76kg táska az xy kg.
2015. aug. 22. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:
47%
a biztonsagi ellenorzesnel vetetik ki a laptopodat kulon talcara, a csomagellenorzes egesz mashol van...
2015. aug. 22. 23:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó, legalább 10-szer repültem az utóbbi 3 évben, és sehol máshol nem volt csomagellenőrzés, csak az átvilágításnál. Ahol a nagy poggyászt kell feladni, ott csak annak a súlyát mérik le, a kézivel nem foglalkoznak. Az átvilágításnál nem mérnek súlyt, amikor meg már bent vagyok a boltoknál, ott nincs semmi, csak a repjegyet nézik meg a kapunál.
2015. aug. 23. 01:50
 8/9 anonim ***** válasza:
A biztonsági átvilágítós ellenőrzés után, a beszállókapu mellett szoktak méretet vagy súlyt ellenőrizni. Az én kézipoggyászomat többször is belepróbálták egy fémvázba, ami a megengedett méretekre volt elkészítve. Szép, gyári darab az a fémváz, épen erre a célra találták ki. Aki kézipoggyásza nem megy bele, az az illető felárat fizet. Ugyanott mérleg is van, a túlsúly megállapítására (ez ritkább). Főleg fapados légitársaságok szoktak effélével cigánykodni...
2015. aug. 24. 11:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Odafele menet nekem csak a nagy csomagot mérték, hazafele menet angliában felpakoltatták velünk a kézipoggyászokat is, nagyon ügyes voltam mert néhány dekával maradtam alul a határokon minden esetben, szóval megúsztam az extra pénzt. De pl anyum mikor ment neki a nagy feladott poggyász több volt 1-2kg al mint amit írtam kérdésnek, neki nem kötekedtek. Szerintem ez ember függő.
2015. szept. 20. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!