A Wizzairnek külön pultja van a budapesti reptéren? Mit takar a check-in?
Soha nem repültem még.Két hónap múlva Wizzair-rel fogok először innen a budapesti reptérről. Internetes foglalást fogok csinálni, amikor nekem kell kinyomtatni a beszállókártyát. Mit takar a reptéren majd a check-in? Van egy külön kis Wizzair-es pult a reptéren?
Le tudná valaki írni részletesen hogy mi lesz majd a reptéren a "dolgom" egészen addig míg fel nem szállok a repülőre? Lehet hogy hülyén hangzik ezt így kérdni, de soha nem repültem még és először is egyedül fogok és azért ez elég idegen környezet nekem. (Soha nem voltam még a reptéren.) Előre is köszönöm ! 18 /L
A terminalon tobb pult is van, de meg fogod ismerni a te sorodat, mert egyreszt a rozsaszin Wizzair design elteveszthetetlen, masreszt ki lesz irva egy kijelzore, hogy melyik terminalnal melyik gep utasai tudnak becsekkolni.
Elso dolgod tehat a check-in legyen. Ez annyit takar, hogy oda kell adnod a szemelyidet, a kinyomtatott foglalasigazolo kodot, illetve ha van feladando csomagod, azt itt lemerik, elviszik.
Kapsz egy beszallokartyat, erre vigyazz, es maradjon keznel a szemelyid is, mert ezeket meg parszor el fogjak kerni, mig felszallsz a repulore.
Tehat megvolt a check-in, johet a Biztonsagi ellenorzes. Itt is elteveszthetetlen, hova kell menni, minden nagyon erthetoen ki van tablazva, de ha megkerdezel valakit se fogjak leharapni a fejed. :)
A biztonsagi ellenorzesnel meg egyszer meglesik a beszallokartyat, szemelyit, majd beallsz szepen a sorba. Amikor sorra kerulsz, a kezipoggyaszt fel kell rakni egy szalagra, melle kulon laptop, tablet ha lesz nalad, tehat ezek ne maradjanak a taskaban. Ha lesz rajtad ov, ekszer, ami becsipoghat, egyszerubb addig levenni, es szinten a futoszalagra tenni (rendelkezesedre fognak allni ladak, amikbe belepakolhatod a cuccaidat es ugy teszed fel a szalagra, hogy atvilagitsak. Cipotol fuggoen neha azt is levetetik, de elore nem kell levenned, csak ha kerik.
Ez a legmacerasabb resz, utana az utasvaroba erkezel. Itt attol fuggoen, mennyi ido van a gep indulasaig, shoppingolhatsz, pisilhetsz, nezelodhetsz. Itt is vannak oriasi kijelzok, amik kiirjak, ha kesik valamelyik gep, vagy hogy az egyes gepeken mikor kezdodik a beszallas. Amikor a te gepednel latod, hogy kapunyitas, akkor mar mehetsz is, szinten a kijelzon fogod latni, hogy melyik kapuhoz. Oriasi tablakkal van minden kijelolve, tehat nem fogsz eltevedni.
A beszallas mar igazan konnyu, meg egyszer megnezik a papirjaidat, majd a repulore valo felszallaskor meg egyszer, de ekkor mar sinen leszel, csinald amit mindenki mas. :)
Ne parazz, jo lesz! :)
Ha majd megvetted a jegyedet, kapsz egy visszaigazoló emailt.
Abban egészen pontosan minden le lesz írva.
Olvasd el, tartsd be. Magyarul lesz, érthető nyelven.
Az első válaszolót annyiban korrigálnám, hogy a Wizzairnél online érdemes becsekkolni és kinyomtatmi a beszállókártyát. A check in pulthoz csak akkor kell menned ha lesz feladott poggyászod. Ha nem lesz, akkor egyből mehetsz a biztonsági ellenőrzésre, ahol nem kérnek igazolványt, csak a beszállókártyád vonalkódját olvassák be.
Illetve ha már ki lesz írva a kapu, akkor ott először át kell menj egy plexi kapun, ami ugyancsak a vonalkóddal nyílik és ki kell sétálj a bádogcsarnokba. Ott fogják ellenőrizni a beszállókártyád, okmányodat, illetve kézipoggyászodat. Onnan már egyből a géphez mész ha engedik a sort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!