A Ryanairnél mit jelent az hogy "Optional charges excluded"?
Nagyon sok magyar portál okosít ilyen téren. Hogy pontosan tudjad mire is vállalkozol amikor elrepülsz olcsón valahová.
Mert ezek a szemét fapadosok lehúznak.
Azon már nem szívesen vitatkozom a fapados hívőkkel, hogy az a végösszeg, mert igazuk van. De ha enni akarsz a repülőgépen, az pénzbe kerül. Ha jó helyre akarsz ülni, az is pénz. Ha nem akarsz tülekedni, hanem normális emberként szeretnél beszállni, fizetned kell.
Fizetni kell azért, ha odaállsz a sorba és feladod a bőröndödet. Vagy nem adod fel. Azért is.
szerintem gondold meg jól.
"Mert ezek a szemét fapadosok lehúznak."
Ja, marhára. Nélkülük nem utazhattam volna el Európa számtalan pontjára párezer (illetve sokszor párszáz) forintokért. Annyira lehúztak, hogy jajj! Átlagos jegyáram nem éri el a 2000Ft-ot, de lehet, hogy még az 1000-et sem, pedig repültem már vagy 40x azokkal a lehúzós fapadosokkal! (Persze hozzáteszem, hogy én mindig csak szórakozásból repültem, így ha volt olcsó jegy akkor mentem, ha nem volt, akkor nem mentem.)
"Azon már nem szívesen vitatkozom a fapados hívőkkel, hogy az a végösszeg, mert igazuk van."
Miért is kéne vitatkozni? Annyi amennyi... ez minden légitársaságnál így van. Sehol nem kérnek pénzt még külön a gépre szállás előtt :D:D:D
"De ha enni akarsz a repülőgépen, az pénzbe kerül."
Neked biztos. Én előveszem a szendvicsem és eszek. Ahogy a vonaton vagy a buszon vagy kocsival is szoktuk csinálni. Vagy leginkább eszem a repülés előtt-után. Ősi magyar szokás közlekedési járműre ülés után rögtön kajálni. :D
"Ha jó helyre akarsz ülni, az is pénz."
Mi a jó hely? Kb. tök egyforma minden ülés...
" Ha nem akarsz tülekedni, hanem normális emberként szeretnél beszállni, fizetned kell."
Aha, szóval te vagy a tülekedős. Normális ember nem szokott tülekedni, de ezek szerint te igen. Mindenkinek jut hely pedig, nem mondták még? Ráadásul a Ryanairnél februártól előre kiosztott ülések lesznek, szóval felesleges tülekedned. :)
Én sose tülekedtem és mégis mindig jutott ülőhely.
"Fizetni kell azért, ha odaállsz a sorba és feladod a bőröndödet. Vagy nem adod fel. Azért is."
Te marhaságokat minek terjesztesz? Bőröndfeladásért előre fizetsz a neten. Ott a helyszínen már nem kell. Ha olyan hülye voltál, hogy nem fizettél előre, akkor persze a reptéren is lehet, magasabb áron.
Ha nem adsz fel bőröndöt akkor mire fizetsz? Hülyeségeket hordasz itt össze...
De figyu, értem én, hogy neked nem számít a pénz. Ha nekem se számítana akkor biztos én is magánrepülővel mennék mindenfelé a világban. De amíg számít addig keresem a legolcsóbb lehetőséget. Épp úgy, mint az emberek többsége.
"A Ryanairnél mit jelent az hogy "Optional charges excluded"?"
Nem tudom hol olvastad, de gondolom annyit, hogy az opcionális díjakat nem tartalmazza az ár.
Ryanairnél és az összes többi légitársaságnál elég egyértelműek az árak: amit elsőre látsz annyiért elvisznek téged, ennyi biztos. Feladott csomag jó eséllyel sokszor ebben nincs benne, csak kézi poggyász. Ezek kívül fizethetsz még biztosítást, elsőbbségi beszállást, nagyobb lábhelyet, vehetsz buszos transzfert, és még pár dolgot. DE! Ezek mind opcionális díjak. Csak azért fizetsz amire igényt tartasz. Egyiket se kötelező igénybe venned!
Tudtam, hogy előbb utóbb előkerül egy fapados próféta. MErt ott vannak mindenütt levakarhatatlanul!
Az optional charges excluded azt jelenti magyarul, hogy egy csomó dologér fizetned kell.
Kész, nem vitatkozok.
"Tudtam, hogy előbb utóbb előkerül egy fapados próféta"
Ha nem mondtál volna hülyeségeket akkor nem kellett volna kijavítani...
"Az optional charges excluded azt jelenti magyarul, hogy egy csomó dologér fizetned kell. "
Nem KELL, hanem LEHET, teljesen opcionális. Én példásul a csomagért sosem fizetek, mert nekem bőven elég a kézipoggyász. (és kedves kérdező, figyelj a check-in módjának kiválasztására foglalásnál! Általában, ha otthon, interneten keresztül intézed, ingyenes:)
" Nem KELL, hanem LEHET"
Így van és ez a nagy előnyük, hogy nem kell a sok hülyeséget fizetni amire semmi szükségem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!