Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A repülőkön miért nincs...

A repülőkön miért nincs ejtőernyő?

Figyelt kérdés

10 éves koromig nekem teljesen evidens volt, hogy minden gépen van. Ahogy pl. hajón is van mentőcsónak. Akkor repültem először, de már akkor is aggasztott.

Én értem, nehéz eldönteni, hogy mi alapján döntenék el, hogy most már biztosan lezuhan a gép, vagy még visszahozható. Azonban a Repülőkatasztrófák c. sorozatban azért számtalan olyan eset volt, amikor jól jött volna az ejtőernyő.

A másik kedvencem a mentőmellény...

Most nyáron is: felszállás előtt a stewardess percekig mutatta, hogy hogyan működik a gépen lévő mentőmellény. Nem akartam pánikot kelteni, szóval inkább magamban tartottam az út végéig. Leszállás után viszont sort kerítettem a polgárpukkasztó tabudöntésre, amiért földrajztanárok ezrei veszíthetik el állásukat- ha hosszú percekig tanulmányozzuk a térképet, akkor órák múlva magunk is elfogadjuk, hogy igaz a hír: a Budapest-Zürich vonalon egy tenger felett sem repülünk át.

2013. okt. 29. 19:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Azt vágom, én is olyan helyzetekre képzeltem el. Csak ez az, hogy a mellény akkor jön, ha már túlélted a leszállást.

Ebből viszont az jön le, hogy a katasztrófák többségére egyáltalán nincs vészterv, tehát marad a testtartás felvétele, illetve az imádkozás.

2013. okt. 29. 21:34
 12/24 anonim ***** válasza:

Nem is olyan régen kikiáltottak egy pilótát hősnek, mert felszállás után nem sokkal a gép zuhanni kezdett. A pilótának volt annyi lélekjelenléte, hogy a gépet egy közeli folyóban tette le. Szépen landolt, és az utasok mentőmellénnyel a vízben várták a segítséget..

Na ezért kell a mentőmellény. Ugyanis ha valami nagy gáz lenne, esetleg a pilóta még letud szállni egy folyón vagy tóban vagy tengerben..

A magasság meg teljesen mindegy, mert ha zuhan akkor sincs esély, kiugrani a gépből.

2013. okt. 29. 22:26
 13/24 anonim ***** válasza:

""Nem, ezt úgy hívják, hogy butaság ;)"

Igazad van, inkább a biztos halál ;)"

Na ebben egyet értek veled.

Agyhalott :)

2013. okt. 29. 22:34
 14/24 anonim ***** válasza:

"Persze, van tó és folyó, csak nagyon kevés az esélye, hogy oda csapódik a gép. "

Ha csapódik akkor mindegy hogy van e mellény vagy nincs.

Akkor már az ejtőernyő sem segít.

Ha kicsi az esély akkor is megtörténhet a vízre szállás!

Kérlek, ne erőlködj tovább, nagy butaságot írtál, ne tetézd ;)

2013. okt. 29. 22:37
 15/24 anonim ***** válasza:

"katasztrófák többségére egyáltalán nincs vészterv"

Tehát úgy gondolod ha a stuvik túlélik a leszállást, nem tudnák, hogy mit kell tenniük?

2013. okt. 29. 22:39
 16/24 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy sok kicsi helyett miért nincs egy nagy ejtőernyő, ami az egész gépet megfogja.
2013. okt. 29. 23:07
 17/24 A kérdező kommentje:

"Nem is olyan régen kikiáltottak egy pilótát hősnek, mert felszállás után nem sokkal a gép zuhanni kezdett. A pilótának volt annyi lélekjelenléte, hogy a gépet egy közeli folyóban tette le. Szépen landolt, és az utasok mentőmellénnyel a vízben várták a segítséget.."

Valószínűleg arra a pilótára gondolsz, aki New Yorkban tette le úgy a gépet a Hudson folyóra, hogy senkinek sem lett baja. Az valóban egy ritka eset, nagyon sok dolog jött össze szerencsésen. Egyébként én nem azt mondtam, hogy a mellény teljesen hasztalan, ilyen esetekben tényleg kell, ahogyan egy Európa-Amerika útvonalon is elengedhetetlen.

"Tehát úgy gondolod ha a stuvik túlélik a leszállást, nem tudnák, hogy mit kell tenniük?"

Ha túlélik, akkor valószínűleg tudnák. De most nem erről van szó.

Hanem arról, hogy eddig odáig jutottunk, hogy a mentőmellény akkor hasznos, ha sikerült vízre letenni a gépet.

Szóval adott egy nagyon ritka helyzet: a repülőgép nem lett irányíthatatlan, illetve van a közelben víz. Sőt, még azzal megtoldanám, hogy jók a látási viszonyok. Az utasok többsége megmarad, és innen már csak arra kell figyelniük, hogy ne a fulladás végezzen velük.

Ellenben nincs terv arra az esetre, ha

-nincs a közelben víz

-irányíthatatlan a gép

-ha rosszak a látási viszonyok

Mivel általában ez a három körülmény fedi le a katasztrófák 90%-át, így igen, azt mondom, hogy a katasztrófák többségére nincs vészterv.

Annyit tudnak mondani, hogy hajtsd az öledbe a fejed, és reméld, hogy túléled az ütközést, és utána nem éget halálra a kiömlött kerozin.

"Ha csapódik akkor mindegy hogy van e mellény vagy nincs.

Akkor már az ejtőernyő sem segít."- én is pont ezt írtam.

De miután már olyan szépen agyhalottnak neveztél(kulturált ember vagy te, már az első válaszodból láttam), arra kérlek, hogy mond el, indokokkal alátámasztva, pontokba szedve, értelmesen(hiszen tudod, agyhalott vagyok), hogy miért jobb összegömbölyödve olyan túlélési esélyekben bíznod, aminél még a lottóötösre is több sanszod van, mint kiugrani a gépből, amit valószínűleg túl is élsz?

Ha akár egyetlen egy indokot is tudsz mondani, akkor megkövetlek.

2013. okt. 29. 23:09
 18/24 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, ejtőernyőzni is igencsak meg kell tanulni, mire biztonságosan tud az ember. Tehát most arra akarsz rábeszélni minket, hogy ha egy rakás pánikba esett gyakorlatlan utas több ezer méter magasból, egy irányíthatatlan repülőről random kiugrándozik, kitéve magukat bármilyen széljárásnak, és landolási környezetnek valójában egy jó dolog.

http://www.youtube.com/watch?v=4IkaKq1dOOQ

Amúgy most már 11 éves vagy?

2013. okt. 30. 12:36
 19/24 A kérdező kommentje:

Ez nem igaz, komolyan mondom, még mindig nem értitek, ilyen nincs...

Természetesen, az ejtőernyőzés veszélyes. Igen, tudom.

Mondjátok meg, mi kell ahhoz, hogy megértsétek?! Én arányokról beszélek.

Igen, az ejtőernyőzés veszélyes, egy szóval nem mondtam, hogy nem az. De még mindig nagyobb a túlélési esélyed, mint egy lezuhant gépen.

Itt engem már sokan hülyéztek le, bizonyítva ezzel, hogy jól nevelt, kulturált emberek.

Szóval leírom ismét: ha lezuhan a gép, akkor meg fogsz halni. Ez azt jelenti, hogy nem élsz tovább. És annak az esélye, hogy meghalsz, igencsak magas. Méghozzá nem szépen. Már akkor jól jársz, ha nem ég szét a holttested. És ez bizony nem kívánatos. Arra, hogy túléled, nagyon kevés az esély.

Tehát a válaszom: igen, azt akarom, hogy emberek ugorjanak ki a gépből ejtőernyővel? Miért akarom ezt? Mert több az esélye, hogy azt túlélik. ejtőernyő>zuhanó gép

Eddig mindenki csak lehülyézett, de az esélyekkel senki sem foglalkozott. Mindenki úgy ír, mintha én azt mondtam volna, hogy az első viharlökésre ugorjon ki a gépből. Nem! Én azt írtam, hogyha már nincs esély, akkor kb. mint egy utolsó szalmaszál ott legyen az ejtőernyő.

2013. okt. 30. 14:57
 20/24 anonim ***** válasza:
Amúgy ez egy jó kérdés. Biztos van rá magyarázat, pl. a repülőmagasságnál már nincs értelme kiugrani vagy ilyesmi. Örülnék, ha valami hozzáértő megválaszolná.
2013. okt. 30. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!