Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Wizzairnek ha nem foglalok...

Wizzairnek ha nem foglalok helyet nem ulhetek a gyerkeim mellett?

Figyelt kérdés
Egy harom es alegy hat evessel utazok. 60ezer kenne oda vossza a helyfoglalas harmonkra eszmeletlen draga. Ha latjak hogy egy kis harom es egy hat evessel vagyok nem gondolom hogy ne ulhetnenk egymas melle gondolom lesz aki felajanlja. De azert tapasztalatok erdekelnenek.

tegnap 13:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak hárman utaztok, tehát egy felnőtt és két gyerek, akkor egymás mellé ültet benneteket a rendszer. Ha két felnőtt, két gyerek, akkor egy felnőtt egy gyerek fog nagy valószínűséggel egymás mellett ülni. Ha nem foglalja helyet és hibázik a rendszer, a legikisero át fog ültetni benneteket egymás mellé-egy felnőtt két gyerek esetében- ennek nagyon az átültetendo személy nem fog örülni.
tegnap 17:37
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Automatikusan az egyik szülő mellé ülteti cserébe az a jegy drágább lesz a másik szülő viszont külön lesz. Csereberélni tróger dolog. Ha nincs pénzetek jegyre akkor maradjatok otthon.
tegnap 18:14
 13/21 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Ahogy írták előttem a légitársaságok főszabály szerint nem ültethetnek el a kiskorúak mellől, de ha nem veszel ülőhelyet akkor csak 24h-val az indulás előtt tudod a check-int megcsinálni.

Mivel a te esetedben tényleg egy sor kellene, nem biztos, hogy lesz így hely. Ráadásul kiskorúval nem ülhetsz vészkijáratnál. Ha a járatodra többen vesznek ülőhelyet, illetve a hasonló sóherek hamarabb elvégzik a check-int nálad, akkor nem biztos, hogy együtt tudtok ülni. Jobb esetben csak a folyosó választ el, rosszabb esetben akár több sorban ültök.

Emellett igazat kell adjanak az előző hozzászólóknak is. Aki kifizeti az ülés árát, attól azért nem elvárható, hogy csupa szívjóságból adja át a helyet, mert gyerekekkel vagy, és spórolni akarsz a jegyen.

Nekünk az alap, hogy veszünk ülőhelyet, mert szeretnénk a gyerekeinkkel együtt ülni. Igen nem olcsó, de ezt mindig belekalkulálom az útba. Nem várom el senkitől, hogy átadja a helyét.

tegnap 19:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy lesz aki felajánlja. De ezt ne várd el senkitől.

Egyébként bosszantó, hogy gyerekre hivatkozva már előre ezt tervezed, hogy nem fizetsz a helyért, mert úgyis majd valaki átül, hogy ti egymás mellett legyetek.

Utálom, hogy sokan, sok dologban mindig a gyerekre hivatkoznak.

Mondom ezt úgy, hogy nekem is kettő van. De soha nem várok el ezért semmiben elsőbbséget.(csak ha valamiért fizetek, természetesen)

tegnap 19:44
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
Akkor mégegyszer elmondom ( a gyengébbek kedveéért): a kérdező által felvázolt helyzetben nincs(!) szükség semmiféle cserére, mert a gyerekek nem ülhetnek külön a felnőttől. Amennyiben 1 felnőtt + 2 gyerek a felállás (ez nem derül ki egyértelműen a kérdésből), akkor mindahárman egymás mellett fognak ülni. Emiatt nem kell extra helyet foglalni. Amennyiben 2+2, akkor (külön helyfoglalás nélkül) előfordulhat, hogy 2x1+1 lesz a kiosztás.
tegnap 22:52
 16/21 anonim válasza:
100%

Én nem adnám át a helyemet, mindig foglalok, és azért, mert konkrétan ott akarok ülni, ahova foglalom. Ha nincs normális ablak melletti hely, akkor másik járattal megyek. Az ilyen helykunyerálókat meg mindenki rühelli, ha nincs pénz, nem kell repülővel menni.

Azt nem tudom, hogy működik gyerekkel a rendszer, de ahogy értelmezem az eddigi kommenteket, neked csak magadnak kell mindenképp helyet foglalnod, gondolom ki lehet választani, hogy két gyerek utazik veled, akkor őket oda rakja majd a rendszer melléd.

ma 06:43
 17/21 anonim ***** válasza:
15%

Miért kell tizenvalahány embernek leírni ugyanazt?

Én magam is csak azért szólok hozzá, mert 60 000 ft a helyjegyfoglalás három személynek oda-vissza?

A gép hátsó részében, normál lábterű ülés tuti van irányonként 10 000 ft alatt.

Egyébként nem húzom tovább a témát, de gyereket tényleg vele utazó felnőtt mellé pakolnak, viszont ha erre nincs mód, akkor ilyen esetben a légiutas kísérő a fedélzeten el fogja rendezni, hogy egymás mellett üljetek.

Valakit meg fog kérni.

És bár a véleményem azonos mint a többségé abban, hogy valaki nem foglal konkrét helyet aztán cserélgetni akar, de gyerek esetén tuti lesz több ember is aki önként belemegy, mert gyerekre máshogy tekint.

Nem mondom, hogy ezt csináld, de biztos lesz.

ma 10:31
 18/21 aHermann ***** válasza:
77%

Kedves 15-ös ez azért nem teljesen így van, vagy nekünk van rossz tapasztalatunk.

Korábban ugyanezen légitársaság egyik járatára megvettem a jegyeket. 2 felnőtt+3 kiskorú (12 éven aluli) gyerek. A vételkor megvettem az ülőhelyeket is. 2 egymás mögötti sor 2+3 elhelyezéssel ablak mellé. Megcsináltam a check-int (ülőhellyel ugye 30 nappal hamarabb lehet), majd a légitársaság betett egy nagyobb gépet, borult minden...

Az egyik gyereket betette egyedül a 6.sorba, a férjem a másodikkal 25. sor, én a harmadikkal az utolsó ablaktalan sorba. Átfoglalás extra költség ha nem tetszik.

A végén megoldottuk, és fél évig leveleztem a légitársasággal a kártérítés miatt...

Lehet, hogy szerencséje lesz a kérdezőnek de erre nem alapoznék.

Amúgy végignézted a gép összes sorát ülőhelyileg?

Nekünk jó az alap is hátul, az pl. 8-10 euró volt idei járatra a Wizzairnél.

ma 10:36
 19/21 anonim ***** válasza:
26%

18

Plusz az fontos részlet amit a nehéz felfogású 15-ös nem értett meg hogy itt két szülő egy gyerek a felállás ott meg csak az egyik szülő fog még mázlis esetben is a gyerekkel ülni a másikat elülteti a rendszer automatikusan. Meg aki gyerekkel együtt foglal ott alapból magasabb az ár. Tehát végsősoron ugyanott vannak.

ma 11:44
 20/21 anonim ***** válasza:
45%

Így van egyébként automatikusan jár a -anya ülőhely egymás mellé.

Nem kell külön fizetni illetve foglalni

ma 13:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!