Utazott mar valaki járobottal repülőgépen? Tudom,h felvihető.Osszecsukhato botom van.Mennyire volt gond a repülőgépen menni vele ill a lépcsőn fel es lemenni. Egyébként jol es jo tempoban jarok mar bottal.

Ezt az adott légitársaságtól érdeklődd meg!
A fogyatékkal élők, segítséget igénylők utazása repülőgépeken nem annyira egyszerű mint egy buszon. A repülőgépen te kockázatot jelentesz, nem ülhetsz vészkijárthoz például és hasonló szabályok vannak amit a személyzetnek be kell tartania. Nem lehetetlen hogy ha nem szólsz előre az állapotodról akkor kizárnak az utazásból.
A repülőtéren a fapados állóhelyekhez nagyon hosszan kell gyalogolni és adott esetben sokat kell sorban állni. Ezt is vedd figyelembe.
De ahogy írják a többiek van külön személyzete a földi kiszolgáló cégeknek hogy segítsék, kísérjék a mozgásukban korlátozottakat.
A wizz tájékoztatója a témával kapcsolatban:
De általában mindegyik légitársaság hasonlóan jár el.

Szia!
Nekem apukám utazott most bottal, nem volt gond. Annyi, hogy a szüleim kértek asszisztenciát, így sokkal egyszerűbb volt, és nem kellett annyit sétálni, mert azért voltak távok a reptereken...
Volt, hogy lifttel emelték be.

"Van speciális emelőjük"
Ami nem áll készenlétben minden gépnél hogy hátha jön valaki akinek szüksége van rá.
Ezért kell előre szólni.

Privát:
"Kedves Valaszolo!
Köszönöm szépen a segítséget? Ugy nez ki, hogy Ryanair fogok utazni.
Gondolom ok is biztositanak segítséget.
Sajnos csak németul beszélek de nem sokat
Azt nem tudom meg,hol kell jelezni a reptéren ezt a kérést? Becsekkolasra gondolok.
Igazán mar viszonylag sokat utaztam repülőgéppel,de ugye igy a baleset utan még nem.
Félek is,de nem is akarok mindenről lemondani .
Göteborgban él a barátnőm .Hozzá szeretnék kijutni.
Köszönöm a választ!"
Itt minden le van írva:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!