Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Utazott mar valaki járobottal...

Vízpart kérdése:

Utazott mar valaki járobottal repülőgépen? Tudom,h felvihető.Osszecsukhato botom van.Mennyire volt gond a repülőgépen menni vele ill a lépcsőn fel es lemenni. Egyébként jol es jo tempoban jarok mar bottal.

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 15:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom nincs, de a légitársaságtól tudsz ingyenes aszisztenciát kérni. Ennek is van több fajtája lehet olyat amikor csak a reptéren segítenek de kapuig eljutni, de úgyis hogy egész fel a gépre. Annyi, hogy előre kell igényelni legkésőbb 24 órával indulás előtt általában.
tegnapelőtt 15:24
 2/9 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Hát, ha a bottal tudsz járni, akkor a lépcsőn tudsz kapaszkodni, amikor fel-, lemész. A gépen már nem lesz gond, tudsz kapaszkodni az ülésekbe, max kapsz pár rosszalló tekintetet, amíg nem veszik észre, hogy gond van a lábaddal. De az asszisztencia sem rossz ötlet, bár nem tudom, hogy hogy máshogy tud felvinni a gépre.
tegnapelőtt 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Van speciális emelőjük, ha nem folyosón csatlakozna a gép :).
tegnapelőtt 17:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az adott légitársaságtól érdeklődd meg!

A fogyatékkal élők, segítséget igénylők utazása repülőgépeken nem annyira egyszerű mint egy buszon. A repülőgépen te kockázatot jelentesz, nem ülhetsz vészkijárthoz például és hasonló szabályok vannak amit a személyzetnek be kell tartania. Nem lehetetlen hogy ha nem szólsz előre az állapotodról akkor kizárnak az utazásból.

A repülőtéren a fapados állóhelyekhez nagyon hosszan kell gyalogolni és adott esetben sokat kell sorban állni. Ezt is vedd figyelembe.

De ahogy írják a többiek van külön személyzete a földi kiszolgáló cégeknek hogy segítsék, kísérjék a mozgásukban korlátozottakat.

A wizz tájékoztatója a témával kapcsolatban:

[link]

De általában mindegyik légitársaság hasonlóan jár el.

tegnapelőtt 17:54
 5/9 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem apukám utazott most bottal, nem volt gond. Annyi, hogy a szüleim kértek asszisztenciát, így sokkal egyszerűbb volt, és nem kellett annyit sétálni, mert azért voltak távok a reptereken...

Volt, hogy lifttel emelték be.

tegnapelőtt 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Van speciális emelőjük"

Ami nem áll készenlétben minden gépnél hogy hátha jön valaki akinek szüksége van rá.

Ezért kell előre szólni.

tegnapelőtt 19:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen igazad van ezért is írtam előtte, hogy legkésőbb 24 órával kell igényelni :)
tegnapelőtt 20:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az asszisztenciát nem a légitársaság biztosítja, hanem a reptér. A repjegy vásárlásnál kell bejelölni, hogy igényeled, és a reptéren az AMS (Airport Medical Service) fog neked segíteni.
tegnapelőtt 21:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Privát:

"Kedves Valaszolo!

Köszönöm szépen a segítséget? Ugy nez ki, hogy Ryanair fogok utazni.

Gondolom ok is biztositanak segítséget.

Sajnos csak németul beszélek de nem sokat

Azt nem tudom meg,hol kell jelezni a reptéren ezt a kérést? Becsekkolasra gondolok.

Igazán mar viszonylag sokat utaztam repülőgéppel,de ugye igy a baleset utan még nem.

Félek is,de nem is akarok mindenről lemondani .

Göteborgban él a barátnőm .Hozzá szeretnék kijutni.

Köszönöm a választ!"

Itt minden le van írva:

[link]

[link]

tegnap 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!