Wizzairnek ha nem foglalok helyet nem ulhetek a gyerkeim mellett?

Nem ajánlom, hogy arra játssz, hogy majd mások felajánlják neked az ülőhelyüket, ők ugyanúgy fizettek érte, ahogy neked is kell. Világi nagy bunkóság elvárni, hogy csak azért, mert neked gyereked van, ne kelljen fizetned, de még mástól is elvennéd a helyét, amiért esetleg fizetett.
Olvasd át a szabályozást, a gyerek automatikusan egy szülője mellett kap helyet, de megtörténhet, hogy fizetni kell érte.

Nem nagyon értelek #1-es.
Valahol mindenki fog ülni, az is, aki nem foglal külön helyet magának. Nekem pl. tökmindegy lenne, hol ülök, nem foglalnék helyet, de szívesen elcserélném bárkivel azt ahová éppen lehuppanok, ha ő így a kisgyereke mellé ülhet. Nekem meg úgysincs foglalt helyem, akár oda is irányíthattak volna, ahová így kerülök.

#3, aki nem foglal magának külön helyet, annak a helyfoglalások utáni szabad helyeket osztja ki a gép.
A kérdezőnek vagy szerencséje lesz, vagy nem abban, hogy lesz-e, aki cserél vele, de ELVÁRNI senkitől sem lehet a cserét, csak azért, mert neki gyerMeke van.

"Az utasfelvételi folyamat során a felnőtt és a gyermek automatikusan egymás mellé kap ülőhelyet. Előfordulhat azonban, hogy az egész család nem tud együtt ülni, mivel a gyermek az egyik felnőtt mellé kap ülőhelyet."
Én a helyedben felvenném a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal hogy biztosan mindhárman együtt tudjatok ülni.
A felajánlás nem úgy működik ahogy gondolod. Ahogy 1-es is írja, nagyon kevesen vannak akik csak úgy felajánlják a _kifizetett_ helyüket bárkinek.
Én pont az ilyen helyzetek miatt veszek most már mindig helyet, hogy ne kelljen senkivel kínlódni. Oda ülök ahova megvettem a helyemet és kész. Stuvival is vesztem már össze emiatt. Pakolgatta az embereket, nekem is mondta hogy menjek a gép túlsó végébe. Mondom nem. Szó-szót követett és mondtam neki hogy akkor vegyenek le a járatról, jegyzőkönyv, kártérítés, csomagot kivenni a raktérből, stb. Persze megoldotta máshogy, mert bekésleltettük volna a járatot 1,5-2 órával.

"Ha latjak hogy egy kis harom es egy hat evessel vagyok nem gondolom hogy ne ulhetnenk egymas melle gondolom lesz aki felajanlja."
Mármint lesz, aki felajánlja, hogy ingyen neked adja azt, amiért külön fizetett? Te, ha ezt elvárnád, miért nem mindjárt ingyen repülőjegy kéne?

Ha jól értem, két gyerekkel utazik a kérdező, egyetlen felnőttként. A két gyerek 3 és 6 éves, tehát külön ülőhelyet kell venni nekik. Ez azt jelenti, hogy anyuka teljesen ingyen ("felajánlásból") egy egész sorra igényt tart, hogy mindkét gyerkőc mellette ülhessen (ez utóbbi teljesen jogos, én se ültetnék idegen mellé ilyen kicsi gyereket). De ingyen se kérném ez, úgy meg pláne nem, hogy miattunk kelljen sakkozni a gépen, hogy ki-hova ül, mert én olyan spúr voltam, hogy nem foglaltam magunknak helyet.
Azért álljon már meg a menet, Kérdező...

Én mindig veszek ülőhelyet, így biztos nem adnám át a helyem. Még ha bunkónak tűnök, akkor sem. Akkor miért fizettem érte?
Viszont ha nem fizetnék érte én sem, akkor valószínűleg átadám.
De azért ne várd el senkitől, hogy így tegyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!