Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Meg lehet szokni a repüléssel...

Meg lehet szokni a repüléssel járó gyomorliftezést, vagy van rá valamilyen praktika?

Figyelt kérdés
Nem, nem félek a repüléstől! Tavaly repültem először, és szörnyű volt. Szívesen repülnék még, de a gyomrom egyszerűen nem bírja a liftezést. Egy kis tériszonyom is van, ami nem teszi egyszerűbbé a dolgot, például mikor kanyarodtunk és kinéztem az ablakon, és a földdel néztünk farkasszemet, az is brutál volt, de azt megoldom annyival hogy egyszerűen nem nézek ki az ablakon. Olyankor csak magam elé nézek, és akkor nincs gáz. Viszont a liftezéssel nem tudok mit kezdeni. Felszállásnál is, de főleg a leszállásnál kegyetlen ez a dolog, meg néha menet közben is, ki tud fordulni a gyomrom. Vidámparkban sem ülök fel szinte semmire, mert a legkisebb szabadesést sem bírja a gyomrom. Lehet ezzel mit kezdeni? Van erre bármilyen praktika, megoldás, amivel enyhíteni lehet? Vagy fogadjam el, hogy soha nem fogok messzebb utazni annál, mint ahova kocsival el tudok menni?

dec. 30. 11:01
 1/4 anonim válasza:
82%

# szabadesés :D

Van egy barátom, aki Dedalont szed ilyenkor és simán bírja a repülést. Annyi, hogy aznap álmos leszel, szóval ne szervezz nagy programokat. Kv nem segít.

dec. 30. 11:11
 2/4 anonim ***** válasza:
36%

A gyomor liftezés csak turbulencia esetén van, ami nem minden esetben lép fel

tenni igazán nem tudsz ellene, be vehetsz pirulát, ami vagy segít vagy nem

dec. 30. 19:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, úgy 300 órát repültem, de talán csak egy egyszer volt némi hullámvasút..

Megszoktam..

dec. 30. 20:20
 4/4 BeefEater ***** válasza:

Majd hozzászoksz, csak erőltesd egy kicsit. A gyomrod nem azért fordul fel, mert a repülőgép fel-le mozog, hanem azért, mert az agyad más mozgást érzékel mint amit a szemeddel látsz és a rosszullét ennek a mellékhatása.

Alapvetően jól csinálod: ne nézzél ki, ha tudod a sötétítőt is húzd le - akkor azt sem fogod tudni, hogy kanyarodik-e a repülő. Amíg meg aggódsz, legyen a közeledben a hányó zacskó. Nem azért, mert kelleni fog, hanem azért, hogy nyugodtabb legyél.

dec. 31. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!