Mennyibe volt a legolcsóbb külföldi utatok? Hova érdemes menni, milyen praktikák vannak arra, hogy kevés pénzből világot lássak?
Olvastam az egyik utazós csoportban, hogy összesen 55 euróba volt egy lánynak a barcelonai útja. Szállás, repjegy, kaja minden benne volt, 2 vagy 3 napra, már nem emlékszem.
Valakinek volt hasonló bravúrja?
Ez a sztori konkrétan egy utazmómajmos ferdítés volt és úgy járt Barcelonaban, hogy még a Sagrada Familiaba sem ment be, pedig jó eséllyel az a legnagyobb szám épület egész Európában.
Most a legolcsóbban megúszható hely, úgy hogy közben ki is élvezed, egyértelműen Koszovó. 3000ft per irány a repjegy és Pristina Európa legolcsóbb fővárosa Kisinyov mellett. Hasonlóan jó deal Szkopje, vagy az egészen csodálatos Szarajevó. Balkán forever, ha olcsó utazásról van szó. El lehet jutni nagyon olcsón Belgiumba, de ha a shuttle busz többe kerül Brüsszelig, mint a repjegy és 6 euró egy sör, akkor kevés értelme van. Persze, lehet olcsón enni-inni, de mindent kihagyni és csak a városban császkálni szerintem elég kevés tud lenni. Albánia is remek célpont, hosszabb útra ilyen wildcars javaslatom pedig Kazahsztán. A világ egyik legizgalmasabb helye, tök olcsó és van olcsó repjegy Budapestről.
Utazás: stoppolhatsz vagy jó előre megveheted a jegyeket.
Szállás: couchsurfing.com vagy trustroots.org
Kaja: pénz kéregetés vagy kínai/török kajálda, olcsó supermarketek.
Norvégiában mi este 22 után mikor a supermarketek bezártak odamentünk a konténerkukákhoz és kiszedtük a jó kaját. Mert ők akkor is kidobják, ha még jó, de a hivatalos szavideje lejárt. Minden találtunk, gyümölcsök, zöldségek, pékáru, üdítő, stb.
Kijevbe 20 ezerből úgy, hogy a MÁV hálózatát ingyen hasznáhattuk, az ukrán oldalon meg oda-vissza is max. 5 ezer volt a jegy. A szállások olcsók voltak, a kaja is jobb áron, mint Pesten, és meglepően érdekes volt a város, szvsz érdemes elmenni.
Illetve Róma 45 ezerből volt meg 4 napra, de ez kb. 5 éve.
5# igen az utazómajmosra gondoltam. Hát persze, lemondásokkal járj, hogy ennyiből kijöjj. De szerintem még mindig jobb, mint egyáltalán nem utazni. A hely hangulata, az idegen kultúra és maga az utazás, repülés élménye miatt már megéri. Bár én a helyi kajákat mindig kipróbálom, az nekem még többet ér, maradandóbb élmény , mint bemenni mondjuk a Sagradába.
A tippeket köszi mindenkitől. Szófiára gondoltam, és Albánia is tervben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!