Milyen pakolási praktikáitok, rendszeretek van amikor csak egy táska mérete áll rendelkezésre?
Attól függ, hova megyek. Meleg helyen (ahova csak papucsot, rövidnadrágot, pólókat pár inget, meg alsógatyát viszek) már volt, hogy 2 hétre elég cuccot is el tudtam vinni. Hideg helyre szerintem max 1 hét, de inkább kevesebb, amíg kulturáltan tudsz öltözködni egy ilyen kis táskából.
Taktika annyi, hogy mindenből a legnagyobbat (legvastagabb kabátot és pulcsit, legnagyobb cipőt/bakancsot) azt vedd magadra és utazz abban, a többivel meg próbáld meg feltölteni a bőröndöt. Cipőket meg lehet tömni zoknival, az spórol még egy kis helyet. De ha van türelmed akkor legjobb ha veszel olyan kis légmentes zacskókat, azokba rakod a cuccod és utána kinyomod belőle a levegőt - a legtöbb helyet tapasztalataim szerint ez spórolja.
Tusdürdőt, fogkrémet, dezodort, ilyesmiket kint szoktam megvenni, egyrészt mert szívesen kipróbálom mindig a helyit, másrészt mert állandóan probléma van vele a repülőtéren, képesek az egész táskát szétszedni egy parfüm miatt, úgyhogy már inkább nem is viszek semmit.
Ennyi cuccal a rekordom 40 nap, úgyhogy gondolom évekig is el bírnék lenni vele.
Mindenki írt jó ötleteket. Párat kiemelnék, tudományos tény - állítólag bár én nem csinálom - a ruhát feltekered, nem hajtogatod, így kisebb helyet foglal. Amit én is csinálok, nagyobb cuccok előbb, kisebbek pl zokni a végén.
A legfontosabb, mivel ennyi helyre 4-5 nap ruha fér be, két naponta kb mosnod kell, de max három. Ezért a szárítás kulcskérdés, ebbe nem mennék bele mélyen, de egy jó barlangász tipp: ha kicsit vizes maradt a ruha azt veszed fel, rajtad fél óra alatt megszárad.
Törölköző mindenhol van, de ha éppen nincsen simán adnak. Azt ne vigyél! Ha minden kötél szakad, egy póló tökéletes törölköző helyett.
Én tényleg, egy-egy dolgot el lehet dobni, ha felesleges súlynak tartod idővel, illetve vehetsz ott is bármit, ha mégis kell. Ha nem vagy rutinos egy csomó baromságot raksz be, gondold át, ne tedd, ha meg megtetted dobd el ott!
Nálam két cipő, két nadrág, két pulcsi (ezekből egy rajtam, a vastagabb, nagyobb, a kisebb a táskába), 4 póló, 4 zokni, 4 alsógatya. Fogkefe, szappan, borotva. Körömvágó ollót sose viszek és két hét után rá szoktam jönni, hogy hülye voltam. Borotválkozáshoz habot itthon használok, utazás során szappannal helyettesítem. Laptop, telefon és a töltök, fényképező vagy kamera... néha viszek papucsot. Én sokat megyek, váltogatnom kell mi van a lábamon.
És persze cipelek egy csomó baromságot, ami csak nekem fontos. Ezzel mindenki így van. Vannak személyes kattanásaink.
Ja a legfontosabb!!! Mindenkinek ajánlom: toll, kis méretű zsebben elférő jegyzetfüzet. Még az okostelefonos korában is... kommunikálni a helyiekkel nagy segítség egy rajz, egy leírt szó, cím. Megjegyezni dolgokat... én mindig készítek szótárat is a helyi nyelven magamnak utazás során, 5-10 szó egy hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!