Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A repülőgépes utazás esetén...

A repülőgépes utazás esetén nagyobb várakozási idő esetén a poggyász a helyi repülőtéren leadható megőrzésre?

Figyelt kérdés
Igazából arra az esetre gondolok, hogy egy ember el szeretne jutni valahová, viszont egy átszállóhelyen mondjuk 12 órás várakozási idő van. Emiatt mondjuk el szeretnénk menni ezalatt városnézésre. Viszont erre az időre leadható valahol a poggyászunk. Pl. ha valaki pár hónapra kimenne Hollandiába dolgozni, viszont az odautat szeretné összekombinálni némi varsói városnézéssel.
2024. febr. 21. 22:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%

Továbbra sem értem, hogy miért akarsz NAGY gurulós bőröndöt magadnál tartani. Mi a cél vele, miért lenne jó?

Igaza van a 6. válaszolónak, ha hivatalosan is átszállásnak minősül, akkor a feladott bőröndöt fel sem kell venned, ha pedig két teljesen külön foglalás közé iktatod be a városnézést, akkor a fedélzeti és feladott poggyászt is megkapod, miért lenne jobb "magadnál tartani"? Mit szeretnél vele csinálni Varsóban vagy bárhol máshol, ahol csak pár órát nézelődnél? Nem pont az lenne a cél, hogy ne kelljen sok cuccot húzgálni magaddal városnézésre?

2024. febr. 22. 17:29
 12/14 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy furcsa amiket kigondolok és lefuttatok elméleti szinten így előre, de ahogy ki lehetett következtetni, valóban nem utaztam még repülőn, azt viszont már csináltam, hogy önállóan indultam el várost nézni, például, nemrég voltam Krakkóban Villámtúrával, ahol még aznap este felszálltam a villamosra.
2024. febr. 22. 23:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Bár ha tényleg így van, hogy átszállásnál a feladott bőröndöt (ami egyébként egy 80x40 cm-es bőrönd, néhány hónapra mennék majd, mivel köv. tanévben alig lesz tárgyam/beadandóm) fel sem kell vennem, majd csak Amszterdamban, akkor igazából nincs is gond vele, a reptérnél felszállok a metróra (azért a laptoppal együtt), megalszok pár órát egy motelben, másnap kora hajnalban pedig indulok szétnézni az óvárosban.
2024. febr. 22. 23:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Akkor ugye az világos, hogy fapadossal nincs átszállás és föl kell venned a csomagod.

Ha maradunk a Varsón keresztül Amszterdamba történő utazásnál, akkor nyilvanvaló, hogy Varsó a LOT lengyel légitársaság HUBja. Remélem az már megvan, hogy a hagyományosok, akiknél van átszállás, a saját HUBjukon keresztül fognak vinni. A Lufthansa Münchenen vagy Frankfurton keresztül, Az Air France Párizson át, az Austrian Bécsen keresztül. És így tovább. Ezek nem fognak a kedvünkért közvetlen járatot indítani Budapestről egy konkurens társaság központi repterére. Sajnos Budapest a Malév megszűnése óta senkinek sem a HUBja, bár a LOT próbálkozik megvetni itt a lábát, ahogy a lengyelek az élet mindem területén az elmúlt 20 évben.

Szóval ebben az esetben az történik hogy a LOT Pestről elvisz Varsóba és onnan egy másik járattal Amsterdamba. Van olyan menetrendjük hogy reggel 8:40-re már Varsóban vagy és az amszterdami géped csak 16:40-kor indul. Szóval egy jó 4 órád lenne a városban, esetleg 5, és a feladott bőröndöddel nem kell foglalkoznod. A kézipoggyászoddal persze igen. Ez feladott csomaggal kerülne kb. 45-50 ezer forintba csak oda, a varsói költés nélkül. Reggel fél 6 körül kell a reptéren lenni és olyan este 7 körül száll le a géped a Schipholon.

Végül is működhet, mert a közvetlen KLM járat drágább. A Wizzair Eindhovenbe megy közvetlenül de ha feladott csomagod is van, akkor nem olcsóbb mint a LOT.

Szóval ez így működne a LOT-tal Varsón keresztül

2024. febr. 23. 02:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!