Ha Amerikából bécsi átszállással Budapestre szól a jegyem, lehet azt, hogy csak Bécsig megyek és ott szállok ki a csomagommal együtt? 6 óra lenne a várakozási idő, inkább eljönnek értem.
Vannak olyan légitársaságok melyek nem szeretik, sőt szankcionálják ezt.
Van is erre egy angol kifejezés, de nem jut eszembe. A fő motiváció egyébként az szokott lenni, hogy az átszállásos jegy olcsóbb, mint az egyik szakaszra az önálló jegy.
Skiplagging-nek hívják
Az USA-ban problémáznak miatta a légitársaságok.
Philadelphiabol Dublinba Londoni átszállással. Mar nem emlekszem melyik légitársaságtól vettem a jegyet, de a London Dublin uton az Aer Lingus repült. Késő délután gépre szolt a jegyem, de a repteren ingyen áttettek egy korábbi járatra
És mi lesz a csomagoddal? Azt mindenképp Bp-re viszik. De hogy mész be érte? Kintröl nem lehet a csomagkiadáshoz bemenni.
Nekem is volt, hogy vihar miatt Zürich helyett Bécsbe szálltunk le. Ott 8 órát kellett várni. A tesóm kocsival kijött volna, de a légitársaság nem engedte.
Check in-kor mondod a személyzetnek, hogy csak Bécsig kéred a beszállókártyát és a csomagot is felveszed Bécsben, onnan intézed a többit, így nem küldik el Budapestre a csomagod, és fel tudod venni Bécsben. A Bécs-Budapest szakasz no show lesz.
Arra figyelj, hogy a Bécs-Bp szakasz az utolsó legyen, mert az egyben kiálltott jegy esetén a közti no show a további szakaszt is érvényteleníti!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!