Ha olyan repülőjegyem van, aminél elég hosszú az átszállásra várakozási idő (12 óra), akkor nem kell kimennem és újra becsekkolnom, ugye? Vagy ha igen, akkor ezt azonnal meg is tehetem?
És a feladott poggyászomat nem kell átvennem, hanem automatikusan megy majd tovább? És nekem nem kell kimennem, majd újra bejönnöm a biztonsági vizsgálaton keresztül?
Nagyon hülyén fogalmazok. A lényeg, hogy bent szeretnék maradni a biztonságos részen, és ott eltölteni az időt :D
Nem kell kimenned.
Persze sok függ attól, honnan hova, mivel és hogyan mész.
Tehát lehet, hogy mégis akadnakk esetek, ahol ki kell menni.
Ha egyben vetted meg a jegyed, ès nem az USA-ban szàllsz àt, akkor nem kell menned sehova.
Ha külön jegyed van, ès az USA-ban szàllsz àt, akkor mindent előlről csinalsz az àtszàlló reptèren.
Nem kell menned sehová, egy napig is ott ülhetsz a tranzit-váróban. Sok helyen láttam már, hogy a hosszújáratú repülőgépeken adott takarót elhozzák és abba burkolózva alusznak a tranzit-váró padjain (pl. Katar-i Doha reptéren vagy 50 személy aludt). Kivétel persze, ha az illető reptér éjszakára bezár.
A poggyászodat a célállomáson veszed át.
Ez nem igaz, sok reptér bezár éjszakára, és akkor ki kell menned. Mindenképpen a jegyvásárlás elött bezsélj az utazási irodával, vagy a reptérrel ahol tranzit idöd lesz.
12órás idöt pont azért szokták választani, hogy addig várostnéznek ott.
Valaki irta feljebb, hogy USA. Igen az USA-ban ha tranzitba is vagy át kell menned az ellenörzésen, felvenned a csomagokat és újbol bemenni. Sajna, ott nem lehet ugy megcsinálni mitn a világ szinte összes repterén, hog tranzitban szálsz át a gépre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!