Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mennyire szabályos az,hogy a...

Mennyire szabályos az,hogy a tudtom ès e-mail èrtesítès nélkül XY repulőtársaság csak úgy levon pár ezer forintot a bankszámlámról?

Figyelt kérdés
Utazás előtt 24 órával csak egy sms jött amit a bankom küldött,hogy valamilyen transzfer levont tőlem bizonyos összeget . Ráadásul ukrán cím alatt,amit nem is èrtek.
2022. jún. 29. 17:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem azonnal hívd fel a bankodat, és tiltasd le a kártyádat. Ilyet nem csinálhat senki, ellenőrizd, hogy nem most érkezett meg az értesítés egy korábbi tranzakcióról, de ha nem tudod, hogy mi ez, akkor azonnal szólj a bankodnak.
2022. jún. 29. 17:49
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Az ukrán cím az a légitársaság adózás miatt van.

Viszont senki nem vonhat le semmit a bankszámládról a jóváhagyásod nélkül!!

2022. jún. 29. 17:51
 3/15 A kérdező kommentje:
2022. jún. 29. 17:59
 4/15 A kérdező kommentje:
Javában aludtam mèg akkor,,tehát semmiről nem tudtam semmit,csak úgy jött ez az állítólagos tranzakció!
2022. jún. 29. 18:01
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

Honnan tudjuk biztosan, hogy emögött a légitársaság áll? Amikor a Ryanair-nél vagy a Lufthansa-nál veszel valamit, akkor az sms-ben az van hogy Ryanair meg Lufthansa.

Két dologra tippelnék (és egyik se az, hogy a légitársaság vonta le):

- valamilyen korábbi vásárlásod terhelődött most, késéssel, és az utazáshoz nincs köze (nekem is szokott lenni hogy bizonyos interneten vagy külföldön elköltött tételek napokkal, van hogy hetekkel később terhelődnek)

- visszaélés történt

2022. jún. 29. 19:30
 6/15 A kérdező kommentje:

Hmm..de nyílván ez akkor sem tetszik nekem.. "Trans send"

Oké,,èscezzrl mire is gondolják?

A bank tud valamilyen segítséget adni?

2022. jún. 29. 19:36
 7/15 anonim ***** válasza:

A banknak azt tudod mondani hogy nem te költötted el a pénzt, le tudják tiltani a kártyádat, kapsz egy újat, a pénzt meg visszaélés lévén jóváírják a számládon (nekik meg kifizeti a biztosító). Nyomozást indítani nem tudnak ők sem:D

Megpróbáltam rákeresni erre amúgy hogy "trans send kyiv ua", és hozta a Google automatikusan, szóval más is keresett már rá, de az első találat egy ukrán logisztikai (szállítmányozó) cég, a második meg egy Csehország, Lengyelország és Ukrajna között operáló busztársaság, nem hiszem, hogy bármelyiknél költöttél volna pénzt az elmúlt napokban, hetekben.

A második kérdésedet sajnos nem tudom értelmezni.

2022. jún. 29. 19:55
 8/15 A kérdező kommentje:

Igen,,bocsánat..idegessègembe gyorsan írtam.

-Azt akartam mondani/írni,hogy ezzel mire gondoljak,hogy Trans Send ua?

Semmi kiinduló pontom nincs. Ès miért csak ilyen kis összeget? "Hálistennek"

Mintha valami teher,kamat lenne . De gőzöm nincs.

2022. jún. 29. 20:02
 9/15 A kérdező kommentje:

Remélem több ilyen nem lesz!

2 online sportfogadónál is regisztrált tag vagyok de akkoriban nem fizettem be.

A K&H sms èrtesítès nagyon pontos.. èjjel történt 03:30-kor "vásárlás" ahogy az elküldött képen is látható,de ha árban az igazak álmát aludtam..az sms csipogás èbresztett fel.

2022. jún. 29. 20:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Van ryanair jegyed? Ők vonják mostanában az "extraprofit" adót. De ahhoz is túl alacsony az összeg.
2022. jún. 29. 21:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!