Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülőalkalmassági vizsgán át...

Repülőalkalmassági vizsgán át lehet menni, ha ketileptet (antipszichotikum) szed valaki?

Figyelt kérdés
2021. máj. 20. 18:39
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Mindenki erdekeben remelem, hogy sosem jutsz szakszohoz.
2021. máj. 20. 19:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt.
2021. máj. 20. 19:41
 3/7 anonim válasza:
100%
Biztosra megtudom neked mondani, hogy NEM.
2021. máj. 20. 20:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
még mozdonyvezető sem lehetsz
2021. máj. 20. 20:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#1: Nem csak szétcsúszott emberek szednek antipszichotikumot. És különben is, én szívesebben ülnék egy olyan pilóta gépén, akinek volt nehezebb időszaka, de megdolgozott a démonjaival, szakmai segítséggel túlvan rajta, csak még nem hagyta el a gyógyszert, mint egy olyan pilóta mögött ülni, aki simán lehet szét van esve, csak még kényszeresen tartja magát a világ előtt, nem tud szembenézni a nehézségeivel és segítségért fordulni, de bármikor robbanhat.

Nem vitát szeretnék indítani, csak nehéz az, hogy stigmatizálva vannak a lelki betegségek, miközben szerintem előbb-utóbb mindenkinek vannak olyan megterhelő problémái, amik miatt pszichológushoz kerül, jobb esetben. Rosszabb esetben sokan inkább az alkoholt vagy füvet választják, és ez valamiért társadalmilag jobban elfogadott. Mindenesetre szerintem ezek a nehézségek az élet része, és nem csak egy elcseszett 1% problémája. Viszont a stigmatizálás mindenkinek megnehezíti a feldolgozást, gyógyulást, továbbjutást.

2021. máj. 21. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

Azt fogadd el, hogy az eletben nincs mindenkinek mindenre eselye, akkor se ha nagyon szeretne vagy nagyon de nagyon az az elete alma. Nekem pl. sem mesterlovesznek lenni nincs eselyem mert rossz a szemem hozza, se eroemelonek mert nincs meg hozza a testalkatom es enekes sem nagyon lehetek, mert nulla enekhangom van.

Stigmatizalva akkor lennel, ha semmi mas munkara nem tartananak alkalmasnak a mentalis zavaraid miatt. Az, hogy nem bizzak rad adott esetben tobb szaz ember eletet amikor barmikor bekattanhatsz mert a demonjaid epp erosebbek mint a bogyo, az bizony jozan megfontolas eredmenye, nem erzelemvezerelt 'csakazertse' ellenkezese.

Csak hogy ertsd miert vagy alkalmatlan:

[link]

2021. máj. 21. 13:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Az antipszichotikumok nagyon nagy mértékben rontják a reflexidőt, ami még egy autóvezetéskor is hatalmas kockázat. És ez nem stigma, hidd el. Egyszerű tény.

Én sem lehetnék pilóta sohasem, mert az én szemeim 4 dioptriás szemüveget igényelnek. És ez nekem sem stigma, csak egyszerű biztonsági kérdés. És így van jól, bármennyire is szerettem volna pilóta lenni.

2021. máj. 27. 04:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!