Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Melyik légitársasággal érdemes...

Melyik légitársasággal érdemes Amerikába utazni?

Figyelt kérdés

Los Angelesbe szeretnék jövőre utazni, viszont nem tudom melyik légitársaságot válasszam, egyszer repültem életemben a Wizz Airrel Londonba, viszont azzal nem szeretnék Amerikába menni, sőt szerintem nem is megy oda.

Szóval tudtok valamit ajánlani? Ti mentetek már Amerikába, ha igen, melyik céggel? Megbízhatót szeretnék mindenképp, teljesen mindegy most az ár ne ezt vegyétek figyelemebe.

Véleményt is írjatok, illetve, hogy mennyire voltatok megelégedve, stb.

Köszönöm előre is! ♡

2020. jún. 19. 20:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%
Egy évvel előtte, ez rettentően fontos kérdés. Dehogy mész te. Ismerem a fajtádat, ezek járnak ide álmodozni. Prolik.
2020. jún. 19. 22:41
 12/22 A kérdező kommentje:
Vicces vagy nagyon😹, tudod mindenki magából indul ki! Egyébként meg nem ismersz, és ebből a pár mondatból nem is fogsz megismerni! De azért kíváncsi lennék ki vagy :)
2020. jún. 19. 23:01
 13/22 anonim ***** válasza:
95%
Szia, Januarban repultem LA-be Londonbol a Norwegian-nel. Akkor az volt a legolcsobb a felhozatalbol, tokeletesen megfelelt nekem. Skyskanner-en ha beirod a datumot es az uti celt, felhozza az osszes aznapi jaratot oda minden tarsasagtol, es legelore teszi a legolcsobbat. Erdemes ott keresned a gepre, utana pedig az adott legitarsasag hivatalos oldalan lefoglalni.
2020. jún. 19. 23:05
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
13-as tök jót írt. Még egy infó: a LOT-ot eléggé szidják sokan.
2020. jún. 19. 23:24
 15/22 anonim ***** válasza:
95%

Tegyünk valami rendet: ha egy légitársaság, egy repülő az EU-ban és az USÁ-ban engedélyt kap, akkor az megbízható. Az EASA és az FAA még a 737 Max körülötti balhé ellenére is megbízható hatóságok.

Szolgáltatásban turistaosztályon nem nagy a különbség, a légitársaság arra hajt, hogy maximálizálja a profitot. Egyáltalán nem világos még, hogy fognak ezek a szolgáltatások változni így koronavírus idején. (Nem után. Ott nem tartunk még. Az majd akkor lesz, ha találnak oltást.) Kaja mindenütt van, esetleg előre kell rendelni, erre figyelj, mert nem jó ám éhesen ülni mondjuk egy Oslo-Los Angeles úton, de nem ám. Extra lábtérnél szétválnak a légitársaságok: pl. a KLM csak egy alacsony összeget kér érte, míg viszont a British "World Traveller Plus" osztályra ad el lényegesen drágább jegyet. A WTP csak akkor éri meg, ha a) valaki más fizeti b) arra bazírozol, hogy a reptéren olcsó lesz a last minute business upgrade. Nekem már előfordult, hogy a BA simán eladta 400 fontért azt az upgrade-et a reptéren, amiért előző nap még 2300 fontot akartak kérni. Business osztályon viszont óriási különbség van olyan légitársaság között, akik olyan ülést adnak, ami teljesen lapos ággyá alakul és azok között, akik nem (pl. Norwegian). Attól tartok, ez téged nem érint. Én Európába menet szeretek egy hosszú repüléssel -- ahol aludni lehet -- túllenni az egészen, Los Angelesből Zürich vagy Varsó pontokból vásárolva business egész elfogadható. Hazafelé nem érdemes, az úgyis nappal van, olyankor csak így-úgy nagyobb lábteret boltol az ember fia. Én legalábbis túlságosan nagydarab vagyok, hogy ekkora utakra behajtogassam magam a turistaosztály üléseibe.

Az, hogy mennyire tartják a menetrendet, statisztika, ami rajtad nem segít. Tegyük fel, hogy betegesen pontos a társaság, de a Te gépeddel van mechanikai probléma. Megesik a legjobbakkal és akkor órákat, vagy egy napot akár is csúsznak. Ez benne van a pakliban, ezen nem érdemes még kutakodni sem, sajnos a valószínűségszámítás nem csak becsapós lesz egy egyedi esetre vonatkozva.

Ha valamilyen légitársaságot mégis lehet ajánlani, az az Icelandair, mert ingyen be lehet iktatni egy pár napos izlandi látogatást és Izland nagyon szép. Ráadásul akkor nem kell tizenórát rohadni egyszerre a gépben még akkor sem ha a nyugati partra igyekszel. Nagy kár, hogy a WOW bedőlt, élveztem a versenyt az útvonalon, én sokszor száltam át nyaranta Rejkjavíkban. Télen menjen arra, akinek hét anyja van.

Norwegian azért is figyelemre méltó, mert a legtöbb légitársaság lényegesen olcsóbb ha retúr jegyet veszel, amiben egy szombat éjszaka is benne van (mivel ezek nem üzleti utak, általában, a hagyományos légitársaságok olcsóbban addják) de viszont a Norwegian pont-pont működik, tehát mondjuk megoldható, hogy olcsóért kiszenveded magad Torontóba valahonnan (Sunwing, Westjet, Air Transat gondoskodik róla hogy legyen kegyetlen verseny) onnan lemész valahova a keleti partra, nézelődsz, majd átrepülsz a nyugati partra majd Oaklandből visszajössz Norwegian-nel.

2020. jún. 20. 06:02
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Én olyant keresek, ahol le is ápolnak a szájukkal a sztyuvi csajok.
2020. jún. 20. 07:35
 17/22 anonim ***** válasza:
83%
Még annyit, LA kb 13-16 óra repülés. Rengeteg pénzért fogsz ücsörögni egy szélestörzsű gép neked kijelölt helyén. Kapsz kb háromszor enni, és a végén már az is megváltásnak fog tűnni, ha a megindul lefele a gép. Az sem fog érdekelni, ha a sztyuvik kánkánt járnak neked. Teljesen mindegy, melyik céggel szenveded ezt végig.
2020. jún. 20. 07:38
 18/22 anonim ***** válasza:
88%
LOT-hoz: én ugyan Európán belül használtam a jarataikat, de elégedett vagyok velük, szóval azt se hagyd ki a szórásból.
2020. jún. 20. 07:50
 19/22 anonim ***** válasza:
93%

Hát a Wizz nem is repül ilyen távot. Az fapados.

Én British-American Airlines kombóval (londoni átszállás) mentem New Yorkba, onnan belföldi járatokkal utaztam még három másik városba. Los Angelesből pedig Chicago-London átszállással tudtam hazajönni, szintén AA-British kombinációval.

De megy pl. a LOT meg a Lufthansa is.

2020. jún. 20. 08:28
 20/22 anonim ***** válasza:
81%

Ja, még annyi, hogy nem értem, miért proliznak meg szólnak le egyesek, de ne törődj velük. Ezek az irigy emberek, akik mennének szívesen, csak nem tudnak.

Én is megyek jövő márciusban USÁ-ba, leveleztem már a hajótársasággal (hajóútra is mennék), szerintük addigra simán lehet már majd utazni, de azt mondták, augusztus-szeptember környékén írjak nekik megint, mert addigra már tényleg tudni lehet majd.

Szóval egyelőre még szerintem ne foglalj, várj egy picit, de amint beindul az élet, lehet kezdeni az ESTA megkérésével. Utána kell most járni, hogy hogyan nyitják a határokat, de mivel USÁ-nak is fontos a turizmus, ezért vélhetően nem évekre akarnak zárva maradni.

Nyilván a vírushelyzet alakulásától is sok függ még, de elvileg jövőre rendben kell lennie az utazásnak. Mondom, ne az itt okoskodókra hallgass, hanem írni a követségnek/hatóságoknak/annak a helynek, ahova mennél. Azok fogják tudni, itt úgyis csak leszólnak, bármit kérdezel vagy írsz.

2020. jún. 20. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!