Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mit gondoltok Budapestről?...

Mit gondoltok Budapestről? (Szeretitek? Miért? Nem szeretitek? Miért? Stb. )

Figyelt kérdés
Légyszíves legyen ez egy kultúrált topic!:)
2009. dec. 4. 16:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Gyönyörű lenne a fővárosunk, kár hogy a szocializmus alatt tönkrevágták a városképet a rengeteg szocreál építménnyel. Nem vagyok a modern épületek ellen, de semmi keresnivalójuk a történelmi belvárosban. Elég sok európai fővárosban és nagyvárosban voltam már, mindenhol érintetlenül megvan a történelmi óváros, és külön üzleti negyedet húztak fel felhőkarcolókból, ahol a különböző vállalatok irodái vannak.

Hogy mennyire élhető város Budapest, az más kérdés. Éltem ott 16 évig, aztán meguntam, és vidéki kisvárosba költöztem. Itt sokkal jobb élni, nem egy el a napom jelentős része közlekedéssel. A turistáskodást viszont máig élvezem a fővárosban. Időnként felmegyek egy-két hétre, aztán színház, koncertek, kiállítások, séta a belvárosban, Duna-parton, ami csak belefér.

Mondjuk kormánynegyed tervezgetése helyett költhették volna a milliárdokat idősotthonokra, ahol el tudják helyezni a hajléktalanokat, hogy ne az aluljárókban éljenek, mert ez így borzasztó nekik is, meg a járókelőknek is.

2009. dec. 4. 17:55
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én Budapesten születtem.fiatal lányként a tizedik kerületben éltem,és nem lehet azt mondani,hogy olyan szép mint a Duna parton.Mást se lehetett látni csak a beton panel lakásokat.ha zöldre vágytál akkor vagy mentünk vidékre,vagy kerestünk egy parkot..De ettől függetlenül imádtam ott élni..Felnőttként elköltöztem a tizenhatodik kerületbe,ahol úgy éreztem mintha "gazdag negyedbe "mentem volna(na igen furcsa volt,hogy a panel lakások helyett szebbnél szebb kertes házakat látok)Itt is imádtam élni..Szerettem azt,hogy viszonylag hamar eljutok bárhová,hogy ha este jutott eszembe,hogy kell egy kenyér,csak leszaladtam a boltba,és vettem..Hogy nem vagyok vonathoz kötve.Kipróbáltam a vidéki életet is,és ott zavart a csend,a lassú élet,zavart,hogy mindenhez igazodni kellett.(bár vidéknek is van varázs).

De igazán Budapest szépségét azóta értékelem amióta Angliában élek,és igaz itt is vannak szép helyek,de messze nem olyan szépek mint Magyarországon! Budapest ezerszer szebb város mint London!!

Egy szerény megjegyzés:Nem maradiak vagyunk mert nincsenek felhő karcolóink,hanem Budapest Duna-parti látképe VILÁGÖRÖKSÉG része.Büszkék lehetnénk hiszen nem minden főváros mondhatja el magáról.hogy a világ egyik legszebb városa.

[link]

2009. dec. 4. 18:00
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában többször is "feljárok" megyeszékhelyről. Tetszik, szeretem benne, hogy nem kell félórát várni a buszra, ha elmegy az orrom előtt, akkor lesz másik. Az is jó, hogy sok az üzlet, bolt, étterem, kávézó, stb. ahová be lehet térni; az ember még válogathat is köztük.

Kettős érzetet kelt bennem az emberek hozzáállása, pl. az utcán, mert itt "vidéken" [pedig mi sem vagyunk kevesen], az emberek jobban megnézik a másikat, véleményezik. Pl. egyszer, amikor metróztam, senkit sem érdekelt, oda se nézett, amikor felszállt kb. tíz feketébe öltözött, extrém frizurás fazon, míg utána, nálunk az idősebb nénik azonnal beszóltak a hasonló figuráknak, illetve összesúgtak mögöttük. Ott meg nem késztetett senkit sem beszólogatásra se csador, se hajzat, se ázsiai arcvonás. Ugyanakkor látássérült ember kísérője is voltam, és kicsit felfortyantam, hogy így aztán őket se veszik észre, nem segítenek helyet keresni, nem állnak arrább, tolakodnak továbbra is; itt pedig mindig van valaki, aki önzetlenül segít, ahol tud.

A lehetőségek miatt jó helynek tartom Budapestet, szép és sokszínű, de hatalmas fekete pont jár a légszennyezettségért és a zsúfoltságért.

2009. dec. 4. 20:02
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg Pécsen lakom, évente 1-2 alkalommal járok Budapesten, nem ott élek nem tudom mik az előnyei, de én nem szeretnék ott lakni. Igazából Pécs sem a kedvencem, mindig falun laktam és fél év múlva szintén viszaköltözik a család. Én azt a falusi feelinget nem adnám fel semmiért cserébe. Számomra az hogy a szobám abalakából 100 méterre van a Mecsek lába, mindenfele erdő nekem ez nem minden, ez maga az ÉLETEM :-)
2009. dec. 4. 20:23
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket!Én Várpalotán lakom,de sokat vagyok Pesten,mert ott él a családom.Így szeretem.De élni nem tudnék ott.Sok a dugó,nagy a tömeg,sajnos rengeteg a hajléktalan:( De csodaszép az egész város(bár tisztábban is tarthatnák az emberek)Megy az élet mindig van mit látni:)De nekem a nyüzsiből elég annyi amennyit ott tartózkodom,mindennap nem menne.Örülök,hogy ennyien szeretik a fővárosunkat és annak is,hogy ettől függetlenül látjátok a hibákat is.
2009. dec. 4. 21:20
 16/21 A kérdező kommentje:
Azt sajnálattal veszem tudomásul viszont,hogy a kérdésre válaszolókat akik negatívabban nyílvánítottak véleményt,lepontoztátok...nem értem miért,amikor lényegében a kérdésre válaszolt.Na mindegy ez az oldal nagy hibája!
2009. dec. 4. 21:23
 17/21 anonim ***** válasza:
7ből 4 napot vagyok pesten!Jó a közlekedés,szépek a nevezetességek,jók a sulik a munkalehetőségek,érdekesek a programok,DE nagy a tömeg,sok a bunkó ember,a hajléktalan,a bűnözés, hozzá kell szokni a rohanáshoz,a drága megélhetéshez,a zajhoz,nagyjából ennyi
2009. dec. 4. 21:33
 18/21 anonim ***** válasza:

18.00-as vagyok.

A szemétről jut eszembe,hogy aki már járt Londonban vagy Anglia bármely részén.az már nem is látja Budapestet annyira koszosnak.El se hinnétek,hogy itt kint mennyi szemét van az utcákon,és ami mindig meglep,hogy míg Budapesten ha eszel az utcán(pl:hamburgert) azért a papírt egy kukába dobják.Itt meg ha van kuka akkor is mellé dobják.Egyszer a metrón utaztam Londonban amikor a velem szemben ülő pasas kiette a műanyag dobozból a kaját,majd ivott rá egy dobozos ital,és amikor jól lakott egyszerűen csak a metró kocsi végébe dobta a szemetet.Mivel senki nem szólt,sőt mintha észre se vették volna,és rá kérdeztem a pasasra,hogy otthon is a földre dobja a szemetet??Tudjátok mit mondott?Én ne szóljak be neki,mert Ő azt csinál amit akar,és bármit megtehet!!

Erről ennyit!!

Szóval bárki aki járja a világot,szerintem Budapestet tartja a legszebbnek a hibáival együtt...

2009. dec. 4. 22:27
 19/21 anonim válasza:

Szép, mert vannak szép helyek, de ....

Von maa utankivannivalot..Nem is keveset..D mi igy szeretjuk".

2009. dec. 5. 13:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Én imádom. 4 éves korom óta itt élek (most 16 vagyok), és sehova máshova nem költöznék!:)

Én úgy szeretem, ahogy van... :)

A X. kerületben lakom, egy elég csendes részen, de annyira jó, hogy negyed órán belül már itt van az Örs vagy KöKi, és fél óra alatt még a Deákon is bent vagyok.

Sok a lehetőség, a jobbnál jobb partihelyek, az éjszakai élet szerintem a legjobbak között van Európában, és persze látnivalókból is akad bőven, mindig fel lehet valami újat fedezni, ha az ember nyitott szemmel jár... :)

2012. ápr. 8. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!