Mit gondoltok Budapestről? (Szeretitek? Miért? Nem szeretitek? Miért? Stb. )
Figyelt kérdés
Légyszíves legyen ez egy kultúrált topic!:)2009. dec. 4. 16:40
1/21 anonim válasza:
Én egy vidéki kisvárosban élek 200 km-re Budapesttől, de nagyon sokat tartózkodom ott is, volt szerencsém megismerni. Amikor szóba kerül, mindig kétes érzések fognak el. Gyönyörű a belvárosa, imádom azt a látványt, jól esik végig sétálni a Duna mentén, akár nappal, akár este, a Margit-sziget, és a nagyobb parkok is tetszenek, illetve tök jó, hogy ott sosem unatkozik az ember, és ha valami kell, minden helyben van... Viszont, ami nagyon nem tetszik, hogy mindenki rohan, és átgázol a másikon, nincs egy mosoly, vagy egy szép szó, csak a tolakodás és a lökdösődés. Nekem így vidékiként, néha élmény felmenni, kicsit "nyüzsögni", szórakozni, elvégezni a dolgaimat, de azt hiszem sosem tudnék ott lakni... szmog, állandó hangzavar az autóktól. Biztos meg lehet szokni, de ennél én jobban szeretem a kisvárosi életet :)
2/21 anonim válasza:
drága az albérlet, de amúgy nagyon rendben van, szeretjük.
3/21 anonim válasza:
Nem kötelező a belvárosban lakni. Zajos, koszos, füstös, nyüzsgős és drága is. Én Pesti vagyok mióta az eszemet tudom és szeretek itt élni, de csak nyugisabb helyeken. Régen pl Újpesten laktam, most Zuglóban, itt nincs annyi autó, egy út van mögöttünk ,előttünk park, kicsit csendesebb és kevesebb az ember is pár fokkal.
Szeretem vidéket is amúgy, csak ott hiányozna, hogy nem kell órákat várnom tömegközlekedésre, hogy a boltok nyitva vannak minden nap estig, stb. Ha majd eljutok oda, hogy megcsinálom a szerencsém, jól élek, stb, akkor majd kiköltözöm vami nyugis kis csendes városkába lehet:)
4/21 anonim válasza:
Ez a fővárosunk, rajta keresztül látnak minket vidékieket és magyarokat a külföldiek! Persze, hogy szeretjük! Bár inkább a magam nevében beszélek, szal szeretem, annak ellenér, hogy nem járok gyakran Bp.-re, sőt csak átutazni szoktam rajta! Egyébként jó, hogy végre kivilágítják a Duna hídjait, remélem az összes ki lesz, mert nagyon szép, valamint jó lenne, ha egy kicsit modernebb lenne, pl.: felhőkarcolók, vagy magasabb épületek, mert tudom, h Bp. ilyen, de azért sztem haladni kell a korral és nem szabad leragadni a régmúlt épületeinél, maradjon belőle, de azért húzzanak föl néhány magasabb épületet is, h lássa a világ a fejlődésünket!
5/21 anonim válasza:
felhokarcolo nm lesz, nm engedelyezik, x meter magassagig lehet epiteni, volt olyan epulet aminek a tornyat lebontottak emiatt.
6/21 anonim válasza:
Hála istennek. Remélem, ebben következetesek is maradnak!
7/21 anonim válasza:
hát ez a baj, hogy maradiak vagyunk!:S már majdnem minden európai ország fővárosában van felhőkarcoló, de a miénkbe nincs, mert elvileg rontaná a városképet! A Szabadság és a Margit híd kivilágításáról is azt mondták, hogy zavarná a Lánchíd világítását és elvennék róla a hangsúlyt, de lásd, csodálatos lett és megmaradt a Lánchíd hangsúlyossága! Kell az a felhőkarcoló, mert a modernitás és a fejlődés szimbóluma!
8/21 anonim válasza:
én vidéken élek, félévente vagyok pesten és szeretem, szerintem gyönyörű város. viszont attól félek, hogy ha majd felkerülök egyetemre és ott fogok élni akkor lesznek ilyenek hogy belémkötnet kirabolnak megvernek az utcán stb :(((( sok rosszat hallani
9/21 anonim válasza:
Pesten élek és szeretem :) számomra minden elérhető
10/21 anonim válasza:
Szép, mert vannak szép helyek, de annyira nem vagyok oda érte, koszos, hangos, rosszak az utak, nagy a tömeg, ami szerintem nagy részben bunkó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!