Szeretitek Budapestet?
Két hét múlva költözöm oda :D
Szeretem nagyon. Csak majd bele kell szokni :D
Szülővárosom, de én nem szeretem.
A világon sok kisebb-nagyobb városban megfordultam már, volt ahol huzamosabb ideig (1-2év), és eddig mindenhol jobb volt mint itt.
- Budapest utcáinak nagyrésze lepukkant, mocskos, büdös.
- Budapest utcáin sok a bunkó, türelmetlen, tolakodó ember.
- A közlekedés csapnivaló, hiszen az autósok szintén bunkók türelmetlenek, és tolerancia szó ismeretlen számukra, a tömegközlekedés meg szintén mocskos, késik, átgondolatlan, fejletlen, elavult. Bicikliutak tervezési hibásak, úthibásak, veszélyesek, és kevés is van belőlük.
- A rend őrei nem azért vannak, hogy segíthessenek, hanem azért hogy büntessenek, és pénzt gomboljanak le.
- A legtöbb vendéglátóhelyen, étteremben, és klubokban nagy volumenben folyik a lehúzás, ellenben segítőkészség, és kedvesség = 0
- Budapesten túlságosan kevés a zöld terület, park, fás utca. Nagyrészt mindenhol csak aszfalt, és szmog van.
Persze vannak ennél sokkal rosszabb városok is, mégis ahol eddig én megfordultam mindenhol jobb volt.
Vegyük példának Bécset. 2 évig éltem ott, nincs messze, mégis összehasonlíthatatlan a két város.
Pl. próbáld ki, hogy Budapesten egy forgalmasabb helyen előkapsz egy térképet, és bután nézegetve próbálsz eligazodni rajta egy forgalmasabb helyen. Majd ugyan ezt ismételd meg Bécsben.
Bp-n senki le se fog szarni, Bécsben viszont elég nagy esélyed van arra, hogy 5 percen belül oda jön valaki magától, hogy tud e valahogy segíteni. Budapesten az emberek még egy aránylag normálisan öltözködött eszméletlenül a járdán fekvő ember mellett is simán elmennek, max felhívják a 112-öt aztán továbbállnak. Hogyan várhatnánk akkor el azt, hogy maguktól menjenek oda segíteni egy eltévedt turistának?
A tömegközlekedés ott pontos, és jól működik. Tiszta minden, az autósok minden zebránál elengednek, forgalomban vezetni se vészes, odafigyelnek egymásra, és toleránsabbak. Több a zöld terület, és a park, ezáltal élhetőbb az egész város. Boltokban segítőkészek, és kedvesek az eladók, céljuk nem a lehúzás. Rendőr bármikor segít bármiben, ha odamész hozzá, és segítséget kérsz, mert ez a dolga.
S ez még nem minden, hiszen említhetném Amszterdamot, és Prágát is. Ezeken a helyeken is éltem hosszabb ideig, és szintén majdnem minden szempontból jobb volt.
Én szerettem...Budán nőttem fel, kertes házban, gyönyörű, csendes környéken, ugyanakkor ha pörgésre, bulizásra vágytam, akkor ott volt a belváros...
Most Londonban élek és ahhoz képest Budapest tiszta és nyugodt helynek mondható...
A vidéki városok szépek, de én megőrülnék ott. Ha már kezdett elegem lenni abból h Budapesten mindenkit és minden helyet ismerek, sejtheted h egy 50 000 fős városban, hogy érezném magam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!