Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Ha kiköltöznétek külföldre és...

Ha kiköltöznétek külföldre és ott jól éreznétek magatokat, akkor hazaköltöznétek valaha Magyarországra?

Figyelt kérdés
Mi az ami hiányozna és mi az ami nem hiányozna nektek?

2013. aug. 26. 19:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Igen szép ország de attól hogy sok víz van és jól termő földek attól még ettől a tudattól nem fogsz megélni.

Több százezer magyar dolgozik külföldön és ez növekszik.

Tavaly utcaseprői állást hirdetett a fővárosi önkormányzat és az 1000 jelentkező közül 150 fő diplomás volt,az eléggé elkeserítő.

Ez már ilyen 1930-as évekbeli állapot,mikor a mérnökök álltak a nyakukba egy táblával hogy "Minden munkát vállalok"

Aki meg dolgozik azt pénzt is alig tud félretenni.

Környezetem évek óta nem volt nyaralni.

Balaton?? Ugyan!!

2013. aug. 29. 18:33
 12/16 anonim ***** válasza:

Megint az első vagyok. Kérdezővel abszolúte egyetértek, igaz, hogy még csak 19 éves vagyok, nincs annyi tapasztalatom az életben, de itt tényleg nehéz és egyre nehezebb a megélhetés, hiába szép ország. (Amit amúgy tök szépen tönkre is tesz sok magyar.)

Franciaországról meg annyit, hogy voltam már kint dolgozni tavaly nyáron, és az emberek annyira máshogy képzelik el az ottani embereket, mint amilyenek. Kedves válaszoló, nem tudom, hogy te voltál-e kint, vagy honnan veszed azokat a dolgokat, amiket írtál, de nem igaz. Természetesen vannak külföldieket lenéző, bunkó p@raszt emberek, de egyáltalán nem olyan sok! ÉS hol nincsenek, az meg a másik. De ha jól beszéled a nyelvet és tiszteletben tartod az ottani kultúrát, szokásokat, akkor nincs gond. Szerintem itt Magyarországon nagyon hamar és akár alaptalanul is ítélkeznek az emberek, pesszimisták, egyre bunkóbbak egymással, türelmetlenek az itteni állapot miatt, úgyhogy ez a másik, amiért nem maradnék itt.

Ezt amúgy csak azért írtam, hogy ne hidd azt, hogy Franciaországban bunkóbbak, mint Magyarországon, ez egyáltalán nem igaz. Úgyhogy már biztos, hogy néhány hónapon belül kimegyek.:)

2013. aug. 30. 21:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Mivel elsősorban pénzkeresetként tekintenék rá, nem. Sok helyen jártam már, sok helyen éreztem jól magam, sok helyre el is mennék még, dolgozni is. Kell is! Különben csak otthon savanyodik az ember és rontja a levegőt olyan kijelentésekkel hogy "menekülni kell innen" "itt nem lehet megélni" "itt minden sz_r" stb. Vannak helyek ahol jól lehet pénzt keresni, van ahol viszont jobban lehet elkölteni, jók a hely adottságai stb. Pl. Európa atlanti részein még mindig a legjobbak a bérek, Magyarországon vagy a Mediterráneum nagy részén meg megkapsz a pénzedért mindent ami kell: élelmiszerektől az ingatlanig. Szerintem szebb a táj és jobb fejek az emberek is (igen, Magyarországon is, ha épp olyanjuk van hogy kihúzzák a fejüket a sárból), de ez ízlés dolga. A példákat lehetne még sorolni, ki-ki összerakhatja. Ha már a jövő lehetőségeiről van szó, engem sokkal jobban vonz egy olyan jövő ahol a keményen akárhol összeszedett pénzemből itt élek, mint egy olyan ahol életem végéig szkájpon tartom a kapcsolatot miközben vendégmunkás vagyok egy idegen városban.
2013. dec. 8. 12:00
 14/16 anonim ***** válasza:

>És igen külföldön lehet munkát vállalni, de gondolkodjatok, hogy itt hagyjátok a vizet, a földet, ami még terem. Mi lesz veletek? A pénzt nem tudjátok meginni, sem megenni...

Az igaz, de nekem két nagyszülőmet is a magyar egészségügy tette el láb alól. Amikor egy barátom okiratot hamisított, hogy kicsaljon tőlem egymillió forintot, akkor a magyar igazságügy évekig húzta a témát és nem lett belőle semmi. Ez még az előtt volt hogy eljöttem. Most azt látjuk hogy az állam kényére-kedvére elvesz, tönkresz amit-ahogy akar.

Tehát, nem a pénz miatt jöttem el! Én nyugatra dolgoztam (Interneten keresztül) és itt Kanadában sokkal szerényebben tudok csak élni mint Magyarországon hiszen a fizetésem ugyanaz. Erre varrjál gombot...

2013. dec. 8. 13:11
 15/16 anonim ***** válasza:

10: " Lehet kint több pénzetek van lesz, és könnyebb megélhetés, de örökké idegenek maradtok és elveszitek a gyermekeitektől is a lehetőséget, hogy Ők kitörjenek. "

Lehet, hogy itt idegen vagyok, de még mindig kedvesebb velem a pénztáros és a többi ember, normálisabban beszélnek hozzám, mint a saját hazámban a magyar honfitársaim.

Kitörjenek a gyerekek???? Ezt meg hogy érted? A magyar oktatás már régen nem színvonalas, nincs mire büszkének lenni. Ha külföldön tanulnak, legalább az itteni végzettségük lesz, és nem valami kelet-európai cetli, amit idegenkedve forgatnak, hogy ez meg mi... A nyelvtudásról nem is beszélve. A gyerekeim nulla nyelvtudással jöttek ki, én tárgyalóképessel, de ez akkor sem anyanyelvi... nekem mindig lesz akcentusom, mindig lesz amit nem értek. Nekik már most sokkal könnyebb.

2013. dec. 9. 02:21
 16/16 anonim ***** válasza:

valahogy ugy erzem, hogy sokan az otthon ragadtak kozzul a "szulok" moge bujik ..

Igen akcentusom lesz amig elek, de ez senkit nem zavar. Mindig magyarul almodom..

Engem a langyos kadari politikai mocsar uldozott el 4 evtizede. Nem bantam

meg, nem tudnak haza koltozni.

2013. dec. 9. 03:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!