Várható, hogy Oroszország valaha is eltörli a vízumkötelezettséget Magyarországgal szemben?
Igen, erről a WizzAir-es hírről jutott eszembe újra a dolog.
Bár én vonattal mennék. Pesten felülnék a Tisza Expresszre, Moszkvában leszállnék, keresnék szállodát és felfedezőtúrára indulnék.
De sajnos nem ilyen egyszerű.
A szervezett utak, ahol minden elintéznek nagyon drágák, jól lehúznak. De ettől függetlenül is zavarna a tudat, hogy X napom van még a benttartózkodásra. Illetve, ha az induláskor bekövetkezik valami váratlan dolog, nem tudom elhalasztani későbbre az utazást, mert akkorra már nem lesz érvényes (szerintem).
Ukrajnába viszont elég az útlevél. :/
Bizonyos körülmönyek mellett nem kell vízum. Pl. ha hajóval mész Helsinkiből Szentpétervárra. 3 napot lehet maradni vízum nélkül. [link]
Szerintem viszont nem fogják eltörölni a vízumkötelezettséget. Talán bizonyos enyhítés várható (talán az olimpiára csinálnak valami enyhítést), de szerintem ennyi a max.
Mivel az EU miatt sohanapján kiskedden lesz az oroszoknak vízummentes Magyarország, így az előttem írt okok miatt nem valószínű.
Van annyi súlyuk, hogy jogosan várják el a kölcsönösséget, de már így is a legtöbb menekült Németországban csecsen meg dagesztáni, az orosz vízummentesség ezerszer nagyobb szar lenne a palacsintában, mint Törökország felvétele.
Igazatok van.
Átnéztem, hogy a magyaroknak hová kell vízum és hová nem.
Ha jól látom, akkor egyetlen uniós ország sem mehet vízum nélkül Oroszországba. A térkép alapján Magyarország mint az ország maga nem fog változtatni. Az unió és Oroszország közötti megállapodásban kell reménykedni és ilyen hírek után kell kersni. A neten erről is van írás, de semmi fejlemény nincs. (Ha nem mondjátok ezt az uniós dolgot eszembe se jut.)
Olyan sokáig tanultam oroszul, kár, hogy ilyen kényelmetlen előkészületek vannak.
Az egészségügyi vizsgálat (AIDS teszt) és a biztosítás megkötése még ki is maradt a teendők közül.
Ha látogatni ilyen komplikált, munkavállalásba bele se merek gondolni. Sajnos esélytelen.
Ezen már én is gondolkodtam. Egyébként nem értem, hogy az oroszoknak miért éri meg csak "dacból" vízumkötelezettséget kivetni az EU-ra. Így aztán a turizmus a büdös életben nem fog náluk fejlődni, még elszigeteltebb lesz az ország stb...
Mindegy, ők tudják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!