Ellenőrizték már valaha a ti kézipoggyászotok súlyát?
Figyelt kérdés
Az biztos, hogy a feladott poggyásznál nincs mit variálni, hiszen a mérleg megmutatja, túl van-e a bőrönd a 20 kilón, de mi a helyzet a kézipoggyásszal? Attól tartok ugyanis, 11 kiló lesz kb. a kézim, szóval remélem, nem sok esélye van hogy lemérik, mert nem akarok fizetni érte.
Nem igazán szokták ellenőrizni, mert a megadott kézipoggyász bőröndbe nem igazán tudod túlpakolni a 10 kilót.. Épp hogy a 10 kiló belemegy.. Pontosan ezért inkább a méretre mennek rá nagyon..
2013. aug. 4. 18:23
2/8 anonim válasza:
Egyszer nekem mérték, de kb 15 alkalommal meg nem, csak rápillantottak....
De tényleg inkább a méretre mennek rá.
2013. aug. 4. 18:59
3/8 anonim válasza:
Nem utazom sza*rágó fapadosokkal, így a 23 kg-os feladott poggyászon felül, vihetek egy normál kézipoggyászt és emellett még laptoptáskát is. Mindezt 32000 Ft-ért. Ugyanez fapadosnál minden költséggel együtt 34.000 és 39.000 Ft lett volna.
2013. aug. 4. 19:27
4/8 anonim válasza:
"Nem utazom sza*rágó fapadosokkal, így a 23 kg-os feladott poggyász..."
Nem utazom szarrágó "normál" társaságokkal, mert csak 23 kg-os lehet a feladott poggyász. A wizzairnél meg 32 kg. Majd' 40%-kal több. ;)
És az, hogy neked véletlen sikerült egy esetet találni, amikor a fapados drágább.. hát gratulálok :) Ne zavarjon, hogy az esetek 90%-ban a fapados az olcsóbb. Csomaggal együtt is, természetesen. Néha nem, ilyen persze előfordul. Néha..
2013. aug. 5. 00:14
5/8 anonim válasza:
Ja kérdésre választ elfelejtettem. :)
Szóval tapasztalatom alapján ez inkább reptér függő, hogy hol mérik és hol nem. Marosvásárhely és Eindhoven rémlik, hogy mérték, de mindenkinek. Budapesten és rengeteg más helyen "csak" a méreteit nézték, a súlyát nem.
De amúgy ha ezen parázol, akkor valami súlyosabb dolgot rakj a zsebedbe és máris jó vagy... azt senki nem nézi mi van a zsebedben, szóval teletömheted és hat pulóvert is magadra vehetsz (nagy élmény lesz ebben a melegben :D) de szóval +1 kg-ot nem valami nehéz megoldani ilyen módon.
2013. aug. 5. 00:16
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Utolsó: :-), jah, tényleg ez lesz. A kabátomat, bakancsomat, farmeromat akkor fogom felvenni csak, mikor a reptérre érek. Már most frászt kapok: "kétdekás" nyári ruhában utazom Ferihegyre pár nap múlva, mert még akkor is majd' 40 fok lesz, aztán a wc-ben meg szépen átvedlem a téli szerkóimba... :-) Még jó hogy éjjel megyek és sokkal hűvösebb országba, mint ez. :-) Mégegyszer: köszi mindenkinek a válaszokat!
2013. aug. 5. 08:23
7/8 anonim válasza:
Kérdés hová utazol. Ha nem Európába, akkor necces, hogy megnézik alaposan. Nálunk nagyon komolyan mérték, az ok meg egyszerű volt, a nagy gépeken néha 400 utas is van, így nagyon kevés hely van a csomagoknak ezért ellenőriznek rendesen. Itt gyakran csak 8 kg lehet a kézi. Nekem 25 kiló volt a feladandóm amikor Oszakából mentem haza, 9 a kézi és mondták, hogy nem baj, hogy a feladandó több, de azt az egy kilót pakoljam még át a feladandóba. Plusz van olyan társaság ahol hosszú utakon márcsak 7 kilót enged felvinni (pl. Cathay Pacific). Szóval kérdés hová utazol. Európán belül nekem még nem volt gond. (Nem is nagyon mérik.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!