Pest. "A legtöbb ember így van vele.." :D
Pesten van minden, munkahelyek, plázák, szórakozás. Aki hegyeket akar, az menjen Erdélybe. Egy fővárosba nem a jó levegő miatt költözöl, hanem mert ki akarod élvezni a nagyvárosi élettel járó előnyöket.
Én 3 évig Budán laktam, a Vár mellett közvetlenül (ráláttam az ablakból), és borzasztóan utáltam, hogy annyit kellett buszoznom mind a melóhelyre, mind a bulikhoz. Na meg onnan taxi haza...
Szórakozási lehetőség persze van Budán is (bár azért mondjuk mondanál 1 rockosabb helyet a Yukon kívül?), de az ember nem egyedül szeret kocsmázni, hanem ismerősökkel. Azok pedig pestiek, főleg, ha fiatal az ember.
Pláza is van 1-2 Budán, de azért ne hasonlítsunk már egy Mom parkot a Westendhez vagy az arénához. Szerintem nem kell ecsetelnem, se a mozit, se a bolt kínálatot, se a kajáldákat..
Szó, mi szó, 3 év után vettem egy lakást a Nyugatinál, Pesten, és imádom, soha nem mennék vissza. Ennek már 4 éve.
"Pesten van minden, munkahelyek, plázák, szórakozás"
Ez ugyanúgy megvan Budán is...
És sztem is Buda! Csendes, tiszta, sok a kirándulóhely, és 20 perc alatt bent vagy a belvárosban! Kevés nagyváros rendelkezik ilyen adottságokkal!
Mi célból? Hogy hová költözz?
Attól függ, Neked mik a szempontjaid, ezt mi nem tudjuk. Mihez akarsz közel lenni, mitől távol, milyen lakókörnyezetet kedvelsz.
Én már a negyedik generáció vagyok a családban, aki Budán él, a dombvidéken, kertvárosban, számomra ez a legjobb hely a világon. Kicsi a népsűrűség, szupertiszta és jóillatú a levegő, az egész egy nagy tüdőszanatórium. Szeretem az építészetet mifelénk, főleg a 30-as években épültek a házak, sok szép régi villa van, többnyire elszegényedve, de még így is jól esik rájuk nézni. Az emberek a villamosokon-buszokon viszonylag kultúráltak, az utcák tiszták. Kimegyek a kapun, és sétálhatok egy nagyot a jó levegőn, köszönök az utcabelieknek, akikkel persze ismerjük egymást száz éve, s ha akarok, a kiserdő felé veszem az irányt, s ott sétálgatok, kirándulgatok. Lehet libegőzni, fogaskerekűzni, gyermekvasutazni. Kijárok a hegyek közé úszni, napozok a kertben, biciklizek az utcán. Ha kimegyek itthonról, csak annyi emberrel találkozom, amennyi még kellemes.
Imádom, sosem laknék máshol!
:) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!