Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Melyek Magyarország legszebb...

Melyek Magyarország legszebb részei? Városok, kis faluk, zöld részek érdekelnének, amik nagyon szépek.

Figyelt kérdés
2012. dec. 10. 09:40
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
100%
Jártál már a Fertő tónál? - Ha nem, akkor okvetlenül!
2012. dec. 16. 13:50
 22/29 SBPeti válasza:
100%
Veszprém, Kőszeg, Sopron. És valamennyi nemzeti park az, persze nem télen. Különösen azért, mert olyan helyeket máshol már alig, vagy egyáltalán nem látsz. Persze csak annak, akit érdekel a természet.
2012. dec. 16. 15:03
 23/29 anonim ***** válasza:
OFF: 19-es: én is egy válaszoló vagyok, így külön köszönöm neked az infót a táblaerdőről. Tavaszra mi is tervezzük Orfűt, válaszodból úgy látom, hogy egy extra "erdei kirándulásban" is részünk lesz.
2012. dec. 16. 19:05
 24/29 anonim ***** válasza:
nekem a háztáji a legszebb.
2012. dec. 16. 19:48
 25/29 anonim válasza:

Nézz le a tihanyi apátság mellől a Balatonra, menj föl Szigligeten a Kamonkő hegyre és nézz körül, sétálj az egri Belvárosban, üldögélj a visegrádi Salamon torony tetején,

mássz föl a siroki várba, menj végig a Rám szakadékon Dömösnél, nézelődj a Szent Tamás hegyen Esztergomban, sétálj végig a keszthelyi Főtéren.Hirtelen ennyi jut eszembe, valamennyi egy CSODA!!!

2012. dec. 16. 20:32
 26/29 A kérdező kommentje:

Húha, valóban Abaligeten sok a megállni tilos tábla, teljesen megfeledkeztem róla és igen drága a parkolás. De talán a templom környéki utcák valamelyikében gondolom lehet parkolni ingyen is.Ezt akár kérdésnek is fel lehet tenni, hátha válaszolna rá egy helybéli.

Én budapesti vagyok és nekem is olyan érzésem volt arról a környékről amit egyébként idén sikerült elöszőr keresztbe-kasulbejárnom,hogy olyan mintha nem is Magyarország lenne,jobban kéne vigyáznunk rá!Nagyon különleges vidék a maga szegénységével együtt is!

2012. dec. 16. 22:48
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha ennyire szereted a szép helyeket, kezdj neki az Országos Kék Túrának. Velemből indul, és Hollókőn ér véget. Kicsit több, mint 1000 km, és a legszebb tájakon megy át. Ha végeztél, kezdheted a Dél-Dunántúli Kék túrát.

Ha autós túrára (mondjuk kastélyaink feltérképezésére) vágysz), - hát nem sorolom fel, több oldal lenne. Néhány példa: Ozorai Pipo reneszánsz vára, Nádasladányi kastély, Dég, Somogyvár, Sárvári vár, Körmend Batthyány kastély, Gyula, Szabolcsi földvár....

Vagy menj a Nyírségbe csodás festett templomokat nézni. Nyírbátor restaurálását nemsokára befejezik, de ott ne hagyd ki a Krucsay oltárt. Túrisdvándi malom még áll, Tákos és Csaroda kazettás festett mennyezetű templomaiból megtudhatod, mire képes a paraszti kéz. Nem messze Lónyán a kocsmában talán még megvan a zománcfelirat: A poharat ne vidd el, holnap itt újra megtalálod. Aztán evezz le a Tiszán, már nem kell határvízi engedély. Kötcsére pedig nem Orbán miatt, hanem ligetben álló gyönyörű kis temploma miatt érdemes ellátogatni. Erre a keleti vidékre sem lesz elegendő két hét.

2012. dec. 17. 08:32
 28/29 anonim ***** válasza:

PARKOLÁS,-némelyek mintha autóban születtek volna!

Ha mársokalják a parkolódíjat akkor egy kis gyaloglás a tiszta levegőn...igaz az is csak pár 100 méter..

2012. dec. 19. 14:40
 29/29 anonim válasza:
igazad van 28as. Sok autós még a nagydolgát is legszívesebben a járművében végezné.
2012. dec. 21. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!