Melyek Magyarország legszebb részei? Városok, kis faluk, zöld részek érdekelnének, amik nagyon szépek.
Tiszán -+ mellékfolyóin- vizitúrázni!
Ha tehetném, kötelezővé tennék minden magyar embernek gyerekkorában legalább 1 túrát. Talán nem lenne h nyomokban szemetet is tartalmaz, mert megbecsülnénk. =/
Immunrendszer kiképzésnek is jó. :)
Zöld részből nagyon tudom ajánlani a Bükk bármelyik részét :) Nekem az Őr-kő - Tar-kő - Három-kő környéke a kedvencem az Őserdővel, de tényleg az egész gyönyörű.
A Pilis legszebb természeti része szerintem nem a Dunakanyar (bár az se kutya azért :)), hanem a Prédikálószék és a Vadállókövek.
Nagyon szép a Hortobágy, főleg a halastavak környékén, érdemes megnézni nyáron is, illetve a madárvonulások (darvak és vadludak) egészen lenyűgözőek szoktak lenni.
A műveltebb zöld tájak közül nálam az Őrség vezet, de a borvidékeink is nagyon szépek tudnak lenni, főleg ősszel, amikor minden szőlőfajta máshogy sárgul-piroslik.
De a lista tényleg szinte végtelen hosszú lehetne, minden táj másért, máshogy szép. :)
Nagyon szépen köszönöm a hosszú listát :) Örülök, hogy írtad a kisvasutat mert én ezidáig biciklivel, gyalogosan, kocsival ill. Volán busszal mentem felfedezni Magyarországot és most nagyon jó ötletet adtál! Kisvasúttal teljesen más részeket is be lehet járni,más szemszögből lehet szemlélni a tájat,a Hortobágy kisvasúttal nagyon tetszik és a többi útvonal is, 2013-ra lesz jó néhány programom :)
A vizi-túra nagyon klassz, motorossal már voltam a Holt-Tiszán, kipróbálom evezőssel is, addig meg edzem egy picit a karomra, hogy bírjam :)
Azt kell, hogy mondjm, hogy csupa szép helyeket írtatok nekem, és nagyon hálás vagyok ezért, hogy ti se unatkozzatok összeállítottam én is pár helyet, ahol én jártam és amit szerintem érdemes megnézni.
Íme az én listám:
Ezt az útvonalat biciklivel érdemes végigcsinálni, kezdőknek egy picit az eleje nehezebb mert felefelé megy az út, de utána már sík a terep és tényleg gyönyörű rész.
Kiindulási pont Abaliget onnan 6611-es úton (ez a rész ami emelkedős) át Orfűre, innen érdemes menni mert szép rálátás van a tóra, utána a tavat meg kell kerülni Mecsekszakáll irányában, (érdemes az orfűi Malom Múzeum útján tekerni, mert szép bringaút), végig a tó körül bicikliút van, ezen kell végigmenni Tekeres irányában, a falun nem kell átmenni, de azért érdemes megnézni, mert aranyos. Utána a kiépített bicikliútnak vége lesz, onnan jön egy természetvédelmi terület, biciklivel abszolút jól járható földes gyalogút, ez az út visz Kovácsszénájához, előtte van egy tó, a Hermann Ottó-tó, picike falu, most újítgatják fel, nagyon szép! Innen továbbhaladva (már nem lesz bicikiliút, de nem forgalmas) lesz egy elágazódás Abaliget felé. Ja és Husztót is ott van mellette, az is érdekes. Összesen kb. 30 km,érdemes végigcsinálni, mert nem nehéz ill. ez egy szép egy napos program.Szegényes rész, de természeti értékekben annál gazdagabb vidék!
A másik szintén bringaút az a Dunakanyari rész.
Indulás: Dunakeszin, Dunakeszi után van egy biciklis "állomás" a Gödi Csárda, közvetlen a bicikliút mellett, isteni a hekk :D, de ha nem vagyunk éhesek akkor Vác irányában kell továbbhaladni (szép lett a város, érdemes megnézni) onnan Kismaros, Nagymaros, egészen Zebegényig kéne eltekerni. Szép út megy a Duna mellett.
Remélem kedvet kaptatok a biciklizéshez, mert ezen a részen még nem jár kisvasút :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!