Melyek Magyarország legszebb részei? Városok, kis faluk, zöld részek érdekelnének, amik nagyon szépek.
A Dunakanyart én is imádom, főleg biciklivel gyönyörű :) Érdemes végigmenni rajta, elsők között van nálam is, csodás :)
Az Őrség mely részei szépek? Én Őriszentpéteren csak átutazóban voltam, nagyon szép hely, csodás természettel,különösen jó hangulatom volt tőle, újra visszacsöppen az ember az időben, és az a gyönyörű táj, sajnos ott rég jártam jó, hogy itt írtátok, mert eszembe juttatátok, tavasszal elmegyek. Még milyen szép részek vannak arrafelé?
Illetve még írhattok szép részeket Magyarország részeiről, nagyon várom!
Az Őrségben nagyon sok kis falu van szép parasztházakkal, régi, akár Árpád-kori templomokkal, skanzenekkel. "Göcsej", "Őrség" címszavakra rengeteg találatot kapsz.
Nyugat Dunántúlon további szép helyeket találhatsz. Szombathely barokk és római kori emlékei, Kőszeg középkori belvárosa a várral, Sopron hasonló szépségű belvárosa, Sopronhorpács román kori temploma, a jáki a legszebb, Sárvári vár, körmendi Batthyány kastély, és még sok más.
És jönnek a természeti értékek: jeli arborétum (május vége június első fele a rododendronokkal), kőszegi hegység érintetlen túraútjai (korábban határövezet, belépni tilos, utána rögtön tájvédelmi körzet, natúrpark).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!